Vedella IGP dels Pirineus Catalans

Inici>Productes >Vedella IGP dels Pirineus Catalans

Vedella IGP dels Pirineus Catalans

Es tracta d'una carn, certificada com a IGP, procedent d'explotacions pirinenques i pre-pirinenques, extensives i semiextensives, on hi predomina la raça Bruna dels Pirineus, tot i que també es permeten els encreuaments amb pares de raça xarolesa i llemosina. Els animals s'alimenten en les pastures i amb una mescla de cereals i lleguminoses mòltes.

 • Vedella IGP dels Pirineus Catalans
 • Vedella IGP dels Pirineus Catalans
 • Vedella IGP dels Pirineus Catalans
 • Vedella IGP dels Pirineus Catalans
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • IGP Vedella dels Pirineus Catalans
  • IGP Vedella dels Pirineus Catalans
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

Els vedells d'aquesta IGP s'engreixen en les mateixes explotacions a base de farratges i productes nobles com cereals i lleguminoses i en el pinso es prohibeixen els medicaments i els subproductes derivats d'altres animals. Per tal d'aconseguir una bona transformació del múscul en carn de qualitat, el sacrifici i l'elaboració es realitza en escorxadors autoritzats i controlats pel Consell Regulador. El transport és respectuós amb el benestar animal. El sacrifici i l'especejament es realitzen de forma tradicional, a fi de mantenir la qualitat produïda. El color de la carn va de rosat a vermell brillant i el greix de blanc a crema, ja que presenta infiltracions de greix intramuscular. La maduració de 7 dies de la carn, com a mínim, aporta la tendresa i les característiques organolèptiques que la diferencien de la resta de carns del mercat. Alguns dels ramaders emparats per la IGP Vedella dels Pirineus Catalans produeixen vedella ecològica, certificada pel Consell Regulador de la IGP i pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

Categoria: Carn.
Propi de: Berguedà, Alt Empordà, Cerdanya, Garrotxa, Ripollès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Val d'Aran
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza únicament en establiments autoritzats i controlats pel consell regulador de la IGP, en els quals la carn va degudament identificada amb precintes numerats i amb el logotip de la indicació geogràfica i sota la marca Bruneta, etiquetes que recullen les principals dades del vedell a què pertany i certificat de garantia que recull les dades de la traçabilitat, així com logotip de producció ecològica (CCPAE), en el cas que correspongui.

Atributs i propietats nutricionals:

La vedella és una carn vermella, un aliment ric en proteïnes d'elevat valor biològic i, per tant, conté tots els aminoàcids essencials per al nostre cos. El contingut en greix varia segons la part, l'edat o l'alimentació de l'animal i, com que és un animal remugant, conté una proporció de greix saturat superior a altres carns. Cal destacar el seu contingut en ferro que, a més, s'absorbeix molt bé. Pel que fa a vitamines destaquen, com en totes les carns, les vitamines B12 i la B2.

Enllaços:
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.