Ceba de Figueres

Inici>Productes >Ceba de Figueres

Ceba de Figueres, ceba del país, ceba de l'Empordà

Es una ceba de sabor dolç i sense picor, característiques aportades per les condicions climàtiques i geogràfiques de l'Empordà. L'origen d'aquesta varietat està lligat a l'Empordà i, sobretot, a les hortes de Figueres, però avui en dia es cultiva a molts indrets de Catalunya.

  • Ceba de Figueres
  • Ceba de Figueres
  • Ceba de Figueres
  • Ceba de Figueres
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

És una varietat de l'espècie Allium cepa, que té un color rosat, una mica lilós i la seva forma és un xic aplanada. Els sóls humits de l'Empordà confereixen a aquesta ceba menys consistència i duresa i més dolçor. Un cop collida la ceba es pot mantenir durant tres mesos en magatzems frescos i ventil·lats i, un cop passat aquest temps, es passa a conservar en cambres de fred sec.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Alt Empordà, Baix Empordà
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
junjul
Informació complementària:

Es pot trobar a botigues de fruites i verdures de tot el territori i, fins i tot, en algunes grans superfícies. Alguns productors de ceba de Figueres de l'Empordà estan certificats sota la marca Productes de l'Empordà.

Atributs i propietats nutricionals:

L'energia que ens proporciona aquesta hortalissa procedeix majoritàriament del contingut de glucosa i sacarosa. Conté quasi totes les vitamines en petites quantitats i, dels diversos minerals que conté, en cal destacar el sofre i el potassi (en l'essència volàtil). És un aliment adequat per als diabètics, ja que el sofre regula els nivells de sucre en sang intervenint en la síntesi de la insulina. Els compostos ensofrats produeixen un efecte expectorant (facilita l'eliminació de mucositats bronquials), mucolític (desfà la mucositat espessa) i antibiòtic sobre determinats gèrmens.

No se ha encontrado el texto "estrella"