Pa de figues

Inici>Productes >Pa de figues

Pa de figues

És una especialitat dolça pròpia de la tardor i de l'hivern que es consumeix a molts indrets de Catalunya i que tradicionalment estava vinculada als períodes de carestia i a l'aprofitament de les figues quan es començaven a fer malbé.

  • Pa de figues
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

De marcat sabor dolç i molla compacta, es prepara utilitzant figues seques senceres, deixades macerar amb moscatell i anís verd. Tot això es premsa juntament amb ametlles o nous i comí, i es cobreix de farina. S'acostuma a prendre per postres, sobretot a la tardor i a l'hivern, acompanyat de moscatell o d'algun vi dolç.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Informació complementària:

Es comercialitza en peces en alguns mercats tradicionals i en unes poques pastisseries i forns arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Es tracta d'un producte d'un valor energètic elevat. El seu component principal són els hidrats de carboni. També és una bona font de greixos insaturats. Pel que fa a minerals, destaca el seu contingut en potassi que, juntament amb el sodi, regula els nivells d'aigua dins i fora de les cèl•lules. També conté magnesi, essencial pel bon funcionament del cor, i calci, essencial per una correcta formació dels ossos. També és una bona font de provitamina A, que dins el nostre cos es transforma en vitamina A.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.