Fesol de Santa Pau

Inici>Productes >Fesol de Santa Pau

Fesol de Santa Pau

Les mongetes de Santa Pau, conreades en els sòls volcànics propers a aquesta localitat, són de l'espècie Phaesolus vulgaris, en concret de la varietat de tavella grisa. Conreades durant molt anys només per l'autoconsum, avui en dia són molt apreciades per la finor del seu sabor i pel poc temps de cocció que necessiten.

  • Fesol de Santa Pau
  • Fesol de Santa Pau
  • Fesol de Santa Pau
  • Fesol de Santa Pau
1
2
3
4
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat

Aquests llegums són menuts, de forma arronyonada i de pell molt prima. Un cop cuits, en la boca són saborosos, amb una textura molt fina, gens farinosa i molt tova. Se sol sembrar de la primera setmana de juny a la segona quinzena de juliol, i la collita és al setembre.

Categoria: Arròs, cereals i llegums.
Propi de: Santa Pau
Informació complementària:

Es comercialitza envasat o cuit a botigues especialitzades d'arreu de Catalunya, sobretot a prop de les zones de producció.

Atributs i propietats nutricionals:

El fesol, com la resta de llegums, és un aliment que conté principalment hidrats de carboni complexes. A més, aporta una quantitat important de proteïnes que, tot i ser d'un valor biològic inferior, si es combinen amb cereals s'obté una proteïna d'elevada qualitat. També cal destacar el seu contingut en fibra, que millora el restrenyiment, disminueix el risc de càncer d'origen gastrointestinal i afavoreix la sacietat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.