Clementina IGP de les Terres de l'Ebre

Inici>Productes >Clementina IGP de les Terres de l'Ebre

Clementina IGP de les Terres de l'Ebre

Les condicions climàtiques del Delta de l'Ebre el fan ideal per al conreu de cítrics. En especial, les clementines de la zona tenen una elevada qualitat, que ha fet que assolissin el reconeixement de la IGP. Les varietats que inclou aquesta certificació són les mandarines de les varietats clementina fina, hernandina i clemenula.

  • Clementina IGP de les Terres de l'Ebre
  • Clementina IGP de les Terres de l'Ebre
1
2
Distintiu:
    • IGP Clementines de les Terres de l'Ebre
    • IGP Clementines de les Terres de l'Ebre
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

La clementina del Delta de l'Ebre és un híbrid entre la mandarina comuna i la taronja amarga que resulta més saborosa i dolça. La producció d'aquestes clementines es realitza sota sistemes integrats. D'un color taronja de la pell molt marcat, de més elasticitat, menys espessor d'escorça i una duresa pròpia, són fruits molt equilibrats amb bon sabor, sucosos i d'una dolçor per sobre de l'habitual.

Categoria: Fruita fresca.
Propi de: Baix Ebre, Montsià
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen les categories extra i primera envasades en caixes o safates. A l'etiqueta figurarà, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom 'Clementines de les Terres de l'Ebre. Indicació Geogràfica Protegida' i el logotip de la Denominació. Es venen en fruiteries de tota Catalunya, majoritàriament a les properes a la zona de producció, i també s'orienta bona part de la producció als mercats exteriors.

Atributs i propietats nutricionals:

Considerada un encreuament entre la mandarina i la taronja silvestre, es caracteritza per no tenir llavors. Aporta menys quantitat de vitamina C que altres cítrics, però segueix essent-ne una font excel•lent. Aquesta vitamina té un poder antiinfecciós, ja que estimula la formació d'anticossos i , per tant, és important assegurar-ne la seva aportació en l'alimentació de pacients amb malalties que afecten el sistema immunitari. Conté una proporció elevada de carotenoides, essent així una fruita amb un poder antioxidant formidable. Per als esportistes constitueix una bona alternativa per recuperar els minerals i els líquids perduts després de l'activitat física i minimitza el risc de lesions.

Comentaris rebuts (1)
  • cfolch
  • 02/12/2009 a les 21:59 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "La varietat Nadorcott es cultiva al Montsià? Sabeu quines característiques té i si és molt diferent a les Clentines?

    Gràcies"
    • La seva puntuació
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
    • 3 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.