Bull blanc

Inici>Productes >Bull blanc

Bull blanc, bisbe blanc, donegal, bufa, peltruc, botifarra blanca gruixuda

Tècnicament és un embotit molt similar a la botifarra però el bull és més gruixut i s'emboteix en l'intestí gros del porc. El bull blanc és el més popular i també se'l coneix amb les denominacions de bisbe blanc, bufa, botifarra blanca gruixuda i, a les comarques gironines, peltruc o paltruc.

  • Bull blanc
  • Bull blanc
  • Bull blanc
1
2
3
Veure vídeo
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

Es tracta d'un embotit de porc fet a partir de la bufeta, l'intestí gros o l'estómac, farcit de carn picada i adobada del propi porc, amb receptes que varien força en funció de l'elaborador, però on sempre s'aprofiten diferents tipus de carn i els menuts del porc.

En resulta un embotit de color beix i de textura granelluda, amb un gust suau molt similar al de la botifarra blanca. S'acostuma a menjar amb pa amb tomàquet, en entremesos o amanides.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza en moltes xarcuteries d'arreu de Catalunya.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborat a base de carn, greix i menuts del porc, és un aliment molt energètic, ric amb proteïnes d'alt valor biològic i vitamines del grup B. També se'n destaca un contingut important de ferro. Dins d'una alimentació variada i equilibrada el seu consum ocasional és totalment aconsellat.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.