Recepta de coca de trempó

Coca de trempó

Halal, Pastes, arrossos i altres cereals, Vegà, Vegetarià

Ingredients

  • 4 o 5 tomàquets
  • 1 ceba
  • 2 pebrots verds
  • Alls
  • Farina
  • Una nou de llevat premsat
  • Un tassonet d'aigua tèbia
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Pebre bord (opcional)
icon
Close

Preparació

Foneu el llevat amb els dits, dins aigua tèbia.
Poseu dins un recipient l’oli, una mica de sal i el llevat desfet.
Hi aneu afegint farina, de manera que quedi una massa ben compacta i alhora flonja. La deixeu créixer fins que, més o menys, dobli el volum.
Mentrestant, prepareu el trempó (vegeu la recepta de trempó) amb els tomàquets, el pebre ros, la ceba, sal i all al gust. Ho talleu ben petit. Ho trempeu amb l’oli, la sal i una mica de pebre bord.
Una vegada ha crescut la massa, l’estenem damunt la llauna del forn untada d’oli. Després, per sobre, hi aboqueu el trempó vigilant que no caigui el suc.
Abans de posar-la al forn, la podeu deixar créixer uns 20 minuts més. Es posa la coca al forn, prèviament escalfat a uns 180 graus, durant 20-25 minuts.
Serviu-la quan s’hagi refredat.

Ingredients

  • 4 o 5 tomàquets
  • 1 ceba
  • 2 pebrots verds
  • Alls
  • Farina
  • Una nou de llevat premsat
  • Un tassonet d'aigua tèbia
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Pebre bord (opcional)
Close
Font: Adaptat d'E. Alba, C. Piris, M.A. Santandreu. "Cuina Mallorquina Vegetariana". Ed. Documenta Balear