Postres i dolços
És una coca tradicionalment consumida el Dijous Gras i a les revetlles d'estiu, tot i que actualment es pot trobar a qualsevol època de l'any. Antigament, s'elaborava amb pasta de pa, que es barrejava amb llardons i es cobria de sucre.
Ingredients
4 ous
110 g de sucre
200 g de llardons
1/2 kg de farina
20 g de llevat premsat
100 g de pinyons
20 cl d'oli
1 copa d'anís dolç
Aigua
Close
Preparació
Barregeu 3 ous, l’oli, 100 g de sucre i el llevat desfet amb una mica d’aigua tèbia.
Afegiu-hi la farina a poc a poc, fins a formar una massa homogènia.
Barregeu-hi els llardons esmicolats i l’anís.
Esteneu la pasta en una plata untada amb oli.
Pinteu-la amb ou batut i escampeu-hi els pinyons i la resta del sucre per sobre.
Deixeu-ho reposar perquè fermenti i s’espongi.
Poseu la coca al forn a uns 180º uns 25 minuts.
Variacions:
Es pot afegir a la massa una mica de canyella.