Recepta de Coca de llardons i pinyons

Coca de llardons i pinyons

Postres i dolços
És una coca tradicionalment consumida el Dijous Gras i a les revetlles d'estiu, tot i que actualment es pot trobar a qualsevol època de l'any. Antigament, s'elaborava amb pasta de pa, que es barrejava amb llardons i es cobria de sucre.

Ingredients

  • 4 ous
  • 110 g de sucre
  • 200 g de llardons
  • 1/2 kg de farina
  • 20 g de llevat premsat
  • 100 g de pinyons
  • 20 cl d'oli
  • 1 copa d'anís dolç
  • Aigua
icon
Close

Preparació

Barregeu 3 ous, l’oli, 100 g de sucre i el llevat desfet amb una mica d’aigua tèbia.
Afegiu-hi la farina a poc a poc, fins a formar una massa homogènia.
Barregeu-hi els llardons esmicolats i l’anís.
Esteneu la pasta en una plata untada amb oli.
Pinteu-la amb ou batut i escampeu-hi els pinyons i la resta del sucre per sobre.
Deixeu-ho reposar perquè fermenti i s’espongi.
Poseu la coca al forn a uns 180º uns 25 minuts.

Variacions:
Es pot afegir a la massa una mica de canyella.

Ingredients

  • 4 ous
  • 110 g de sucre
  • 200 g de llardons
  • 1/2 kg de farina
  • 20 g de llevat premsat
  • 100 g de pinyons
  • 20 cl d'oli
  • 1 copa d'anís dolç
  • Aigua
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana