Pastes, arrossos i altres cereals
Altres noms: arròs a la gandula, arròs de cec, arròs Parellada, arròs sense entrebancs, arròs sense feina.
Ingredients
360 g d'arròs
150 g de carn de pollastre tallada a daus
150 g de carn magra tallada a daus
150 g de salsitxes
1 calamar tallat
1 sípia neta i tallada
8 gambes
12 musclos
100 g de pèsols
1 ceba
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
2 tomàquets madurs
1 l d'aigua
Sal
· Per fer la picada:
Brins de safrà
1 gra d'all
Julivert
Close
Preparació
En una paella salteu tota la carn fins que quedi ben rossa i reserveu-la.
En el mateix oli feu un sofregit amb la ceba, els alls, els pebrots i els tomàquets.
Un cop ben cuit el sofregit, afegiu-hi el calamar i la sípia.
A banda, netegeu i obriu els musclos al vapor i traieu-ne les cloves.
Quan s’hagi evaporat l’aigua del calamar i la sèpia, afegiu la carn, l’arròs i els pèsols, i remeneu-ho.
Afegiu-hi l’aigua bullent i la picada; saleu-ho.
Deixeu-ho coure un quart d’hora i repartiu-hi per sobre les gambes pelades i els musclos sense closca, i deixeu-ho 3 minuts més.
Variacions:
En comptes de pèsols s’hi pot posar carxofa o mongeta tendra.
En lloc d’aigua s’hi pot posar brou de carn o de peix.