Arròs del senyoret

Pastes, arrossos i altres cereals

    • 360 g d'arròs
    • 150 g de carn de pollastre tallada a daus
    • 150 g de carn magra tallada a daus
    • 150 g de salsitxes
    • 1 calamar tallat
    • 1 sípia neta i tallada
    • 8 gambes
    • 12 musclos
    • 100 g de pèsols
    • 1 ceba
    • 1 pebrot vermell
    • 1 pebrot verd
    • 2 tomàquets madurs
    • 1 l d'aigua
    • Oli d'oliva verge extra
    • Sal
    • · Per fer la picada:
    • Brins de safrà
    • 1 gra d'all
    • Julivert
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Arròs-del-senyoret-Arrossos-i-pastes-scaled.jpg
    • Preparació

      En una paella salteu tota la carn fins que quedi ben rossa i reserveu-la.
      En el mateix oli d’oliva verge extra feu un sofregit amb la ceba, els alls, els pebrots i els tomàquets.
      Un cop ben cuit el sofregit, afegiu-hi el calamar i la sípia.
      A banda, netegeu i obriu els musclos al vapor i traieu-ne les cloves.
      Quan s’hagi evaporat l’aigua del calamar i la sèpia, afegiu la carn, l’arròs i els pèsols, i remeneu-ho.
      Afegiu-hi l’aigua bullent i la picada; saleu-ho.
      Deixeu-ho coure un quart d’hora i repartiu-hi per sobre les gambes pelades i els musclos sense closca, i deixeu-ho 3 minuts més.

      Variacions:
      En comptes de pèsols s’hi pot posar carxofa o mongeta tendra.
      En lloc d’aigua s’hi pot posar brou de carn o de peix.

       

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.