Setmana de la Malvasia de Sitges

Els winelovers teniu un munt d’activitats durant la Setmana de la Malvasia de Sitges, podeu gaudir d’experiències diverses:  Un tast de vins de Malvasia del Penedès a Barcelona. Una activitat amb els vins dolços de Malvasia d’arreu del món. I pels més curiosos, la Fira Popular dedicada a la Malvasia de Sitges, on tastar moltíssimes vinificacions d’aquesta varietat.

Consulteu Programa 2023

Saló Corpinnat

Els 12 cellers CORPINNAT organitzen el  Saló CORPINNAT, enguany és la Primera Edició, un showroom dirigit a professionals i públic en general on cada celler presentarà una selecció dels seus corpinnats.

Hi haurà quatre franges horàries per assistir-hi, dues de matí, d’11.00h a 13.00h i de 13.00 a 15.00h reservades exclusivament per a professionals amb invitació, i dues de tarda, de 16.00h a 18.00h i de 18.00h a 20.00h, també per a professionals però en aquest cas també obertes al públic en general.

LLOC DE CELEBRACIÓ
Hotel El Avenida Palace,
Gran Via de les Corts Catalanes, 605.
Barcelona

Venda de Entrada Anticipada

Edició 2023, informació adicional 

Del camp a la taifa

Fira de Pagesia i cuina de proximitat.

Es celebrarà del 28 de setembre al 8 d’octubre a diferents espais de la ciutat. L’acte principal serà la Fira de pagesia i cuina de proximitat de Terrassa, el dissabte 7 d’octubre, en horari d’11 a 14h i de 17 a 20h, entre la Plaça Salvador Espriu i el Carrer Unió i a la Plaça de la Torre del Palau.

Aquí podeu inscriure-us a les activitats programades.

Del Camp a La Taifa gira al voltant de l’alimentació: des del camp, la terra, la pagesia que la treballa per produir aliments de qualitat, passant pel comerç local, des de les fruiteries amb producte propi o de proximitat, els grups de consum que compren directes, fins a productes elaborats a forns i pastisseries, xarcuteries i cansaladeries. Fins arribar a la taifa, als restaurants locals i la seva gastronomia i a les cuines de casa que es proveeixen d’aquests productes. És per això que es proposa un nom propi per aquest esdeveniment i dotar-lo de personalitat i identitat.

Del Camp a la Taifa és una iniciativa del Gremi empresarial d’Hostaleria de Terrassa i comarca, de la Fundació Terrassenca Sant Galderic, de l’Ajuntament de Terrassa (Serveis de Turisme, Comerç, Emprenedoria i Economia Social, Medi Ambient), de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, de Barri Futur, Comunalitat Urbana de Terrassa, Festa(e) Pagesa, en col·laboració amb els Gremis, Entitats i Associacions de Terrassa Gastronòmica. Amb el suport de del Consell Comarcal del Vallès Occidental/Xarxa de Productes de la Terra.

Qualla Barcelona – Fira del formatge artesà

La nova cita de formatges artesans a la ciutat de Barcelona.

QuallaBarcelona és una mostra amb funcionament de venda directa, degustació i promoció de formatges artesans catalans a càrrec dels mateixos elaboradors i productors.

Es tracta d’un cap de setmana on el formatge artesà català esdevé el protagonista.

Consulta la programació.

Entrades aquí

Enotastos a Badalona 23 d’Octubre

Vine a tastar els vins Orígens de la Masia Can Coll de Badalona, descobreix els cellers de la botiga Cristina Guillén de la ciutat i de la DO Alella maridats amb unes delicioses tapes de la cuina local a l’Escola del Mar del nostre municipi. No et perdis aquest cicle d’Enotastos!

Preu: 8 €

Per reservar l’entrada: aquí

Enotastos a Badalona 9 d’Octubre

Vine a tastar els vins Orígens de la Masia Can Coll de Badalona, descobreix els cellers de la botiga Cristina Guillén de la ciutat i de la DO Alella maridats amb unes delicioses tapes de la cuina local a l’Escola del Mar del nostre municipi. No et perdis aquest cicle d’Enotastos!

Preu: 8 €

Per reservar l’entrada: aquí

Cultura i vi a les terres del Bages

Bages és terra de vins i la seva història, patrimoni, cultura i gastronomia en són un reflex fidel. Et proposem 13 plans que complementen les visites als cellers i els tasts de vins amb passejades culturals pels pobles lligats al conreu del raïm, rutes per les vinyes o fins a les tines més amagades.

Per gaudir i tastar la història i els millors vins en un sol dia.

Per saber més sobre els plans: aquí

Vi & Soul a Súria

Súria celebra una nova edició del Vi & Soul.

Maridatge de vi i música amb la sommelier Elena Garcia i LaTrup Duet.

Hora: 18.30 h.

Lloc: Parc Municipal Macary i Viader.

Preu: 20 euros (+2 euros que es retornaran en tornar la copa).

Inscripcions i més informació: projectepati.fedacsuria@gmail.com, establiment Ca l’Ibèric o whatsapp 600449935

Festa del Most d’Avinyonet del Penedès

A finals de la tercera setmana d’octubre se celebra una nova edició de la Festa del Most a diversos nuclis d’Avinyonet del Penedès. S’hi podran degustar diferents varietats de vins amb DO i s’organitzaran activitats per a tots els públics.

Durant la Festa del Most de les Gunyoles i altres nuclis d’Avinyonet del Penedès, s’organitzen nombroses activitats relacionades amb la vinya i el vi: trepitjada de raïm a l’antiga, concurs de poda, visites guiades, passejades en carro, tallers per als més petits i una nova edició del tast vinícola Tastacavaví, on es podran degustar diverses DO ben acompanyades de música ambient.

Descobreix més sobre Vi DO Penedès a la Gastroteca: aquí

14a Fira Tast del Prèssec d’Ivars

Al setembre, el recinte firal d’Ivars torna un any més a reunir productors de prèssec durant l’època de collita.

En la Fira Tast, que se celebra el dissabte tarda, i diumenge matí i tarda, podreu trobar una gran exposició de préssecs del municipi, junt amb fruita variada, ecològica… i una mostra de les conserves de préssec, trobareu paradetes de venda, i a la part de les piscines el tastet, on podreu gaudir del gelat de préssec, la coca, el suc de préssec i les torrades amb melmelada, tot gratuït. Podreu participar en el concurs de bitlles, la conferència, o assistir a la demostració de cuina, la Fira acull un gran nombre de visitants i dona a conèixer el producte del municipi el préssec.

A més del préssec, la jornada també es dedica a d’altres productes locals autòctons.

Descubreix més sobre préssec a la Gastroteca: aquí

Cavatast. Mostra de Caves i Gastronomia

Cavatast és una fira dedicada a la que, sens dubte, és la beguda més emblemàtica de Sant Sadurní d’Anoia: el cava.
La 27a edició de la Mostra serà un esdeveniment  que comptarà amb activitats de tast, música en viu, visites a cellers i caves, i vetllades especials com la “Nit dels màgnums, grans caves i gastronomia”, entre d’altres. Una experiència enoturística pels amants del cava que podran passejar, copa en mà, gaudint dels diferents caves i de les delicioses propostes culinàries que es presentaran per a l’ocasió. També es podran adquirir els productes que es degustin a la botiga situada al mateix espai de la Mostra.

DATES I HORARIS

Divendres 29 de setembre, IV Nit dels Màgnums Grans Caves i Gastronomia, a partir de les 20h
Divendres 6 d’octubre, de 19h a 23h
Dissabte 7 d’octubre, de 12h a 23h
Diumenge 8 d’octubre, de 12h a 21h

TIQUETS

Degustació de cava i gastronomia (6 tiquets): 10,00 €
Compra de copa de tast (Riedel): 5,00 €
Lloguer de copa de tast (Riedel): 3,00 €

Descobreix el cava de la DO Cava a la Gastroteca: aquí

Tast de formatge a Les Llosses

Descobreix 7 formatgeries catalanes a través del seu formatge en una masia del Ripollès reconvertida en restaurant.

Una experiència gastronòmica ideal per a parelles, famílies o amics. Dinar opcional en acabar el tast al mateix restaurant.

Preu segons beguda (aigua, cervesa o vi): 21, 23 o 25€/persona. Les sessions tenen lloc els dissabtes o diumenges de 12 a 13h al Restaurant Dachs de Les Llosses (El Ripollès).

Inscripcions aquí