Recuit

Recuit, quallada, colada

El recuit és un formatge fresc senzill i gustós, que troba la base de la seva qualitat en la llet que s'usa per elaborar-lo. Avui en dia l'elaboració de recuit a la manera tradicional s'ha recuperat des de fa menys de dues dècades per part d'alguns elaboradors que l'elaboren amb llet d'ovella.

  • Recuit
1

El seu procés d'elaboració és senzill: pasteuritzar la llet i abocar-la en un recipient on s'hi ha dipositat una dosi justa de quall, que solidificarà la llet pel seu efecte coagulant en poca estona. Es sol presentar en envasos ceràmics petits, de ració individual. Com que es  tracta d'un producte envasat i fresc, necessita unes temperatures de conservació baixes (temperatures de 2 a 4ºC) ja que si no es fa malbé, durant uns cinc dies. Com que és producte de gust fi es recomana acompanyar-lo d'una mel suau també o de melmelades, preferentment de fruits vermells, i prendre'l a les postres, esmorzars o berenars.

Categoria: Formatges i lactis.
Propi de: Alt Empordà
Informació complementària:

La comercialització la realitza generalment el mateix elaborador. També venen la seva producció a carnisseries de la comarca i restaurants.

Atributs i propietats nutricionals:

El recuit té, de forma concentrada, la major part dels nutrients de la llet. Els seus components principals són les proteïnes de molt alta qualitat i els greixos, encara que aquests últims estan en menor proporció que en el formatge. És una bona font de fòsfor, que forma part de l'ADN, i de zinc, que intervé en el funcionament del gust i de l'olfacte,  així com de calci, essencial pel bon desenvolupament d'estructures òssies. Pel que fa a vitamines, aporta una gran quantitat de vitamina A, necessària pel bon funcionament del sistema nerviós, i altres vitamines del grup B, imprescindibles pel bon funcionament de l'organisme.

Enllaços:
Comentaris rebuts (1)
  • victor
  • 12/01/2011 a les 15:37 pm (Europe/Berlin +01:00)
  • "Si no heu provat mai el recuit us perdeu una meravella culinaria de Catalunya, bonissim"
    • La seva puntuació
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
    • 5 estrelles
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.