Porc negre Mallorquí

Inici>Productes >Porc negre Mallorquí

Porc negre Mallorquí

El porc negre Mallorquí és l'única raça porcina autòctona de Mallorca. Són porcs completaments negres, amb les orelles caigudes, grans i planes i amb una gran facilitat per engreixar.

  • Porc negre Mallorquí
  • Porc negre Mallorquí
1
2
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Aquesta raça es caracteritza per ser animals harmònics, rústics, de grandària mitjana, perfil frontonasal subcòncau, de proporcions mitjanes i d'ossada fina. Té una alçada d'entre 70-80 cm i un pes prop dels 150 Kg. És una carn molt gustosa, atès que la seva alimentació en productes naturals li transmet aromes singulars. L'alimentació es realitza amb matèries primeres de les explotacions (cereals d'hivern, figues i figues de moro). A més també aprofiten les garrigues, la vegetació natural i les pastures.

Categoria: Carn.
Propi de: Illes Balears
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Atributs i propietats nutricionals:

És un aliment moderadament calòric (158 kcal/100 g), que conté proteïnes d'alt valor biològic (22.3%) i una proporció moderada de greixos (7.6%) que són, aproximadament a parts iguales, monoinsaturats  i saturats. Com tot aliment d'origen animal,  conté colesterol (una ració de 100 g de porc negre mallorquí aporta quasi bé la quarta part de la Ingesta Diària Recomanada de colesterol), motiu pel que sempre s'ha de consumir amb moderació. Conté sodi, potassi, fòsfor, magnesi, seleni, niacina i vitamina B12

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.