Gató d'ametla de Mallorca

Inici>Productes >Gató d'ametla de Mallorca

Gató d'ametla de Mallorca

És un pastís artesà de forma circular amb un intens gust d’ametlles, les quals, juntament amb el ous i el sucre, en són els principals ingredients. Eren les postres tradicionals que no podien faltar a cap festeig familiar i que se solien servir, i encara es fa, acompanyades de gelat.

  • Gató d'ametla de Mallorca
  • Gató d'ametla de Mallorca
  • Gató d'ametla de Mallorca
1
2
3
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

Els ingredients d'aquest pastís són ametles, sucre i ous. L’absència de farina i el fet que el sucre i les ametles hi intervenen en la mateixa proporció, li confereixen el seu característic i fort gust d’ametles. Els blancs dels ous proporcionen l’esponjositat justa, ja que no se li afegeix llevat, i els vermells són els que lliguen la massa.         La superfície és de color marró clar i al tacte és llisa, blana, no humida i elàstica, l’interior és de color groc palla i presenta un aspecte granulós i humit. En boca, presenta una textura blana i granular, són clarament perceptibles els trossos d’ametla i el sabor és persistent i preval el gust del dit fruit, amb un lleuger toc d’amargor.

Categoria: Fleca i pastisseria.
Propi de: Mallorca
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitzen a gairebé la majoria dels forns i pastisseries de Mallorca. El diàmetre és variables i l'alçada sol ser de 4 cm.

Atributs i propietats nutricionals:

La combinació dels ingredients del gató d'ametlla fa que s'obtingui un producte amb un alt valor nutritiu i energètic, ja que les ametlles són riques en greixos i el sucre i els ous aporten carbohidrats simples i proteïnes. Els greixos de l'ametlla són principalment monoinsaturats i amb un contingut notable de fitoesterols, ambdós beneficiosos per a disminuir els nivells de colesterol i triglicèrids en sang. A més, les ametlles, com la resta de fruits secs, destaquen pel seu contingut en fibra i minerals com el calci, el magnesi, el ferro i el potassi, a més de la vitamina E.

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.