Aptes per a celíacs, Salses, Vegetarià
Altres noms: salsa de calçots i salvitjada
Ingredients
Mitja cabeça d'alls escalivats
6 tomàquets escalivats
2 pebrots del romesco escaldats
1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
15 g d'ametlles torrades
15 g d'avellanes torrades
Vinagre
Oli
Pebre
Sal
Close
Preparació
Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la polpa dels pebrots, les ametlles i avellanes, i el pebre vermell.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.
Variacions:
Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
En lloc de pebrot del romesco s’hi pot posar nyora.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit o amb molla de pa xopada amb vinagre.
S’hi poden afegir galetes.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
S’hi pot afegir bitxo.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.