Recepta de peix al forn

Peix al forn

Peixos i mariscs

Ingredients

  • 1 peix sencer (400 g en brut per persona)
  • 2 de cebes tallades a la juliana
  • 1/2 kg de patates tallades a rodanxes
  • 3 tomàquets madurs tallats a quarts
  • 1/2 copa de vi blanc
  • Pebre
  • Oli
  • Sal
icon
Close

Preparació

En una safata de forn amb oli calent, poseu la ceba i, quan estigui una mica cuita, afegiu-hi les patates tallades a rodanxes i després els tomàquets.
Poseu-hi sal i pebre i feu la reducció del vi blanc.
Netegeu i escateu el peix, i poseu-hi sal i pebre.
Poseu el peix sobre les verdures i fiqueu-lo al forn calent, fins que estigui cuit.

Variacions:
A la base de verdures s’hi poden afegir pebrots, alls, fonoll, etc.
Es pot fer al forn sense capa de verdures, amanit amb oli.

Comentaris:
Es pot fer amb molta varietat de peix: llobarro, lluç, turbó, orada, rapets, besuc, nero.
També es pot preparar amb peix blau: sardina, verat, sorell.

Ingredients

  • 1 peix sencer (400 g en brut per persona)
  • 2 de cebes tallades a la juliana
  • 1/2 kg de patates tallades a rodanxes
  • 3 tomàquets madurs tallats a quarts
  • 1/2 copa de vi blanc
  • Pebre
  • Oli
  • Sal
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana