Canelons

Pastes, arrossos i altres cereals

    • 16 plaques de canelons
    • 200 g de cap de llomillo
    • 100 g de jarret de vedella
    • 200 g de pollastre
    • 2 fetges de pollastre
    • 1 ceba
    • 2 grans d'all
    • 1 tomàquet
    • 1 got de vi blanc
    • 1 branca de canyella
    • Salsa beixamel
    • Formatge ratllat
    • Mantega
    • Oli d'oliva verge extra
    • Sal
    • Pebre
    • Aigua
  • https://www.gastroteca.cat/wp-content/uploads/Canelons-Carns-scaled.jpg
    • Preparació

      En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli d’oliva verge extra bulliu les plaques de canelons.
      Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les.
      Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet.
      A mig rostir feu-hi la reducció del vi.
      Coleu el suc, retireu la branca de canyella i passeu-ho tot per la màquina de trinxar.
      Barregeu el farcit amb beixamel i repartiu-lo per sobre les plaques de canelons.
      Emboliqueu els canelons, poseu-los en una placa de forn untada amb mantega, cobriu-los amb beixamel i poseu-hi per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega.
      Poseu-los al forn a 180º durant 15 o 20 minuts per escalfar i gratinar.

      Variacions:
      Es pot afegir cervell de xai al farciment.
      Es pot afegir trufa ratllada al farciment.
      Es poden posar unes tires de salsa de tomàquet clàssica per sobre de la beixamel.
      Es pot afegir una mica de paté al farciment.
      Es pot variar el tipus i la proporció de les carns.
      Sovint es fa a partir de sobres de rostit i de carn d’olla.

    • Font: Corpus de la Cuina Catalana
    Segueix-nos!
    This error message is only visible to WordPress admins
    There has been a problem with your Instagram Feed.
    z-library Immediate Affinity