Pastanaga Negra

Inici>Productes >Pastanaga Negra

Pastanaga Negra

La pastanaga negra - Daucus carota - és una varietat poc coneguda, no per la gent major que en segueix consumint, però darrerament aquesta varietat ha vist com ha augmentat la seva demanda. Aquesta varietat és originària de Turquia i de l'Orient Mitjà.

  • Pastanaga Negra
1
Distintiu:
    • Aliments Tradicionals
    • Aliments Tradicionals

La pastanaga negra és allargada, fina i de color lilós. És una pastanaga molt gustosa i dolça. Fregida fa un suquet que li diuen sang de la terra, i es cuina amb trossos de carn de porc. També es pot consumir envinagrada i bullida, ja que és molt gustosa i fina.

Categoria: Verdures i hortalisses.
Propi de: Mallorca
Informació complementària:

La  pastanaga negra es ven amb manats als diferents mercats de l'Illa.

Atributs i propietats nutricionals:

La pastanaga negra posseeix les mateixes propietats nutricionals que la pastanaga de color taronja. Així, conté aproximadament un 90% d'aigua i baixa aportació calòrica (40kcal/100g). És rica en fibra i en minerals com potassi, sodi, magnesi, iode, fòsfor i calci. L'aportació vitamínica de la pastanaga negra rau en el seu contingut en vitamina A, carotens i àcid fòlic. La principal diferència envers la pastanaga de color taronja es troba en el principal pigment que conté, que no és altre que antocianines, un compost de la família dels flavonoides amb coneguts efectes antioxidants, anticancerígens, antiinflamatoris i inhibidors del LDL-colesterol (o colesterol "dolent").

Comentaris rebuts (0)
Territoris d'on és propi
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Illes Balears
    • Mallorca
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.