Botifarra d'ou

Inici>Productes >Botifarra d'ou

Botifarra d'ou

Tot i que originàriament era un embotit relacionat amb la festa del Carnaval i fet expressament per ser consumit en Dijous Gras, en els darrers anys el consum d'aquest producte del porc s'ha extés a tot l'any.

  • Botifarra d'ou
1
Distintiu:
    • Productes de la Terra
    • Productes de la Terra

De forma de ferradura i lligada en cordills pels dos extrems, el seu sabor és fi i pronunciat i s'elabora de forma molt similar a la de la botifarra blanca. Presenta un color groguenc i una textura lleugerament granelluda. En la recepta hi intervenen carn d'espatlla, cansalada, carn del cap, ous, sal i pebre negre. Tot i que no era a la recepta original, sha convertit en un dels ingredients de la truita de Dijous Gras o llarder, però es consumeix durant tot l'any acompanyant el pà amb tomàquet.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

Es comercialitza durant tot l'any en xarcuteries i cansaladeries d'arreu del país, però és durant les festes de Carnaval quan se'n fa una producció més gran.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborada amb carn d'espatlla, cotnes, llardons, ous, sal i pebre negre, és un aliment energètic, ric en greix i colesterol però, alhora, ric en proteïnes d'alt valor biològic. Conté tots els aminoàcids essencials de l'ou i vitamines del grup B, vitamina A i ferro.

Enllaços:
No se ha encontrado el texto "estrella"