Botifarra catalana

Inici>Productes >Botifarra catalana

Botifarra catalana

La botifarra catalana és un dels embotits més populars i consumits, elaborat exclusivament a casa nostra, perquè és suau i s’adapta a tots els gustos i paladars. Es tracta d’un producte fet amb les carns més nobles del porc, que progressivament s’ha anat incorporant també a l’oferta d’embotits produïts industrialment, la qual cosa ha fomentat la seva difusió per tot el territori i la seva incorporació als hàbits de consum quotidians de la població de totes les edats.

 • Botifarra catalana
 • Botifarra catalana
 • Botifarra catalana
 • Botifarra catalana
1
2
3
4
Autor: gastroteca.cat
Distintiu:
  • Productes de la Terra
  • Productes de la Terra

És un embotit gruixut i de dimensions i formes variables en funció del tipus de tripa utilitzada. Presenta un tall rosat i llis, només trencat en ocasions per les taques fosques de la tòfona i d’altres espècies i condiments. La textura és tendra i melosa, i el sabor suau i aromàtic. S’elabora amb carn magra, ben triada de greixos, tendons i hematomes, procedent de cuixes i espatlles de porcs joves o castrats, i en alguns casos se li afegeix una mica de papada o de cansalada viada per tal de conferir-li més melositat. La carn es talla a daus petits, se sala i nitrifica i es deixa reposar entre dos dies i una setmana a la cambra frigorífica. Passat aquest temps, es treu de la cambra i es condimenta amb ingredients diversos: pebre verd, sucre, nou moscada, vi sec, licor, tòfona,... Aleshores es torna a pastar, s’emboteix en tripes culanes ben netes i es cou a la caldera. Un cop cuita, es deixa refredar i es guarda a la cambra frigorífica.

És excel•lent amb pa sucat amb tomàquet i per fer entrepans, i també és idònia per als entremesos i amanides variades. S’adapta bé a les preferències infantils, en ser tendra i de gust suau.

Categoria: Embotits.
Propi de: Tota CatalunyaCatalunya
Calendari de temporada
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
genfebmarabrmaijunjulagosetoctnovdes
Informació complementària:

La botifarra catalana d’elaboració artesana es pot trobar a les cansaladeries de tot el territori. La de producció industrial es pot trobar als establiments del sector, des de les parades de mercat fins a les grans superfícies i supermercats. Es ven al tall i es pot envasar al buit, procés que allarga la seva conservació.

Atributs i propietats nutricionals:

Elaborada principalment de magre de porc, és un aliment principalment proteic però amb quantitats variables de greix i colesterol en funció de si en l'elaboració s'hi afegeix papada i/o cansalada. És una bona opció pels esmorzars i berenars dels infants ja que és de textura i sabor més suau que altres botifarres i/o bulls.

Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.