Recepta d'Orelletes

Orelletes

Postres i dolços, Vegetarià
Altres noms: bunyols de genoll, bunyols de Setmana Santa (Baix Camp), coques a la cassola i orellons

Ingredients

  • 3 ous
  • 1/4 de got d'anís
  • 1/4 de got de moscatell
  • 150 g de sucre
  • 500 g de farina
  • 1 culleradeta de matafaluga
  • 1 polsim de canyella
  • 1/2 culleradeta de coriandre
  • 1/2 culleradeta de llevat premsat
  • Oli
  • Aigua
icon
Close

Preparació

Tamiseu la farina, feu-ne un volcà i poseu-hi al mig els ous, l’anís, el moscatell, 125 g de sucre, les herbes i el llevat desfet en aigua tèbia.
Treballeu primer els ingredients del mig i continueu treballant-ho amb la farina del voltant fins a fer una massa fina i compacta.
Deixeu reposar la massa de 4 a 5 hores en un recipient tapat amb un drap.
A continuació, feu amb la massa boles grosses com nous, tapeu-les i torneu-les a deixar reposar una estona.
Estireu les boles fins a fer-ne discs de prop d’un pam de diàmetre.
Fregiu-los en una cassola pels dos costats i empolseu-hi força sucre per sobre.

Variacions:
Es pot donar a les boles formes diferents, allargades o rodones.
Abans d’afegir-hi la matafaluga i el coriandre, es poden infusionar.
En lloc d’empolsar-hi sucre, al final s’hi pot posar mel.
S’hi pot afegir oli d’oliva abans de pastar la massa.
Es pot afegir ratlladura de llimona a la massa.
En lloc d’anís, s’hi pot posar conyac.

Ingredients

  • 3 ous
  • 1/4 de got d'anís
  • 1/4 de got de moscatell
  • 150 g de sucre
  • 500 g de farina
  • 1 culleradeta de matafaluga
  • 1 polsim de canyella
  • 1/2 culleradeta de coriandre
  • 1/2 culleradeta de llevat premsat
  • Oli
  • Aigua
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana