Recepta de mandonguilles amb sípia i pèsols

Mandonguilles amb sípia i pèsols

Carns, Peixos i mariscs

Ingredients

  • 250 g de carn de porc picada
  • 250 g de carn de vedella picada
  • 500 g de sípia tallada a daus
  • 200 g de pèsols bullits
  • 2 cebes trinxades
  • 4 tomàquets rallats
  • 1 ou
  • All
  • Julivert
  • Molla de pa remullada
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
icon
Close

Preparació

Feu les mandonguilles amb la carn, la molla de pa, l’ou, l’all, el julivert, sal i pebre.
Enfarineu-les i fregiu-les.
Feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets, afegiu-hi la sípia, doneu-hi unes voltes, mulleu-ho amb aigua i deixeu-ho coure uns minuts.
Afegiu-hi les mandonguilles, la picada i els pèsols.
Proveu-ho de sal i deixeu-ho coure lentament fins que estigui cuit.

Variacions:
A vegades a la massa de les mandonguilles s’hi afegeix un polsim de canyella.
S’hi pot posar brou en lloc d’aigua.
Podeu afegir a la salsa una mica de melsa de la sèpia diluïda amb el suc de la cocció.
Es poden acompanyar de carxofes, patates, mongetes o arròs.
Es pot fer amb calamars en comptes de sípia.

Ingredients

  • 250 g de carn de porc picada
  • 250 g de carn de vedella picada
  • 500 g de sípia tallada a daus
  • 200 g de pèsols bullits
  • 2 cebes trinxades
  • 4 tomàquets rallats
  • 1 ou
  • All
  • Julivert
  • Molla de pa remullada
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana