Xató de Sitges

Inici>Receptes >Xató de Sitges
  • Xató de Sitges
1
Ingredients:
  • 100 gr - Ametlles torrades
  • 60 gr - Avellanes torrades
  • 2 peces - Seitons (per a la salsa)
  • 2 peces - Grans d'all
  • 4 peces - Nyora escaldada
  • 1/2 peça - Bitxo (optatiu)
  • 2 o 3 llesques - Pa fregit o torrat
  • Oli
  • Sal
  • Vinagre
  • 2 peces - Escarola
  • 2 peces - Seitons (pel plat)
  • 100 gr - Tonyina salada
  • 100 gr - Bacallà salat i esqueixat
  • 100 gr - Olives arbequines
Introducció:

Recepta per a 4 persones

Preparació:

En un morter es trinxen a mà les ametlles, les avellanes, els seitons dessalats, els grans d'all, la polpa de les nyores, el bitxo (optatiu), les llesques de pa fregit (es poden remullar amb el vinagre o posar el vinagre a part), el vinagre i la sal, i es va lligant amb l'oli d'oliva.

Es netegen, es remullen i es trossegen les escaroles. Dessalarem els seitons, la tonyina salada i el bacallà (aquests dos darrers els esqueixarem), i els afegirem al recipient juntament amb l'escarola. Hi abocarem les olives i finalment la salsa ben lligada.

Ho barrejarem tot bé perquè tots els ingredients quedin impregnats de la salsa i omplirem els plats mirant que hi hagi de tot fent com un castell d'escarola (château).

Categoria: Amanides i plats freds.
Font: Ruta del Xató
Comentaris rebuts (0)
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.