Fideus des Vermar

Inici>Receptes >Fideus des Vermar
  • Fideus des Vermar
1
Ingredients:
  • 200 gr. per persona - Carn d'ovella vella
  • 1 - Ceba
  • 1 - Porro
  • 2 - Tomàtiga de ramellet
  • 50 gr - Sobrassada
  • 1/2 tassó - Vi negre DO Binissalem
  • 2 l - Brou de carn
  • 200 gr. - Fideus
  • 2 - Pebre de cirereta
  • Oli
  • Pebre bo
  • Espècies
Introducció:

És un plat molt típic de les Festes des Vermar de Binissalem, que es celebrem la darrera setmana de setembre, just quan acaba la verema.

És una recepta molt antiga, que es cuinava amb ovella vella.

Preparació:

Separam la carn dels ossos i la trocessetjam en bocinets petits. La sofregim dins una greixonera de fang amb un poc d’oli. En estar dauradeta li afegim la ceba picada, el porro, les tomàtigues de ramellet i un poc de sobrassada fins que es fongui, sal i pebre bo al gust i el vi. Ho deixam reposar tot el matí.

A una olla a part, preparam un brou amb els ossos d’ovella. En estar fet, ho afegim al sofregit que anteriorment hem preparat dins la greixonera. Si el brou no és suficient, es pot rebaixar amb un poc més d’aigua, i ho deixam que bulli una estona perquè la carn es reblaneixi.

Abans de posar-hi els fideus, s’hi poden afegir els pebres de cirereta (al gust) perquè agafi la coentor desitjada i finalment hi posam els fideus.

Categoria: Arrossos i pastes.
Font: Xisca Vallès
Més informació:

Els ingredients són per a quatre persones.

Comentaris rebuts (0)
Productes relacionats
Pujar
Baixar
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.