Alguns dels productes gastronòmics de la Garrotxa s’han donat a conèixer per tot el territori català: totes coneixem la Ratafia Russet, els fesols de Santa Pau o el renom que té la Cuina Volcànica, però sabies que la comarca dels volcans té també una història dolça?

T’adjudem a descobrir-la amb una ruta per les pastisseries, forns i xocolateries de més pes i història a la comarca. En totes, el producte de proximitat n’és el centre. Producció artesanal, ingredients de qualitat i receptes ancestrals transmeses generació a generació. Si en vols conèixer més i descobrir tota la cuina, productors i agrocomerços garrotxins pots fer una ullada a delit, el portal gastronòmic de la Garrotxa.

En aquesta ruta, a més de tastar els millors dolços, xocolates i coques, podràs gaudir de l’entorn privilegiat de la Garrotxa. El verd característic d’aquesta zona serà el protagonista de la teva visita. Aprofita per meravellar-te amb les fagedes, els volcans, els petits pobles amb encant i la cultura, sempre al centre de tot. Tens gana llaminera? Acompanya’ns!

Can Carbasseres
Can Carbasseres
Cacau pastisseria
Cacau pastisseria
Fleca descamps
Fleca Rebull
Forn de pa Bataller
Forn de pa Bataller
Ferrer xocolata
Ferrer xocolata
La Fogaina
La Fogaina

9 motius per a visitar aquesta ruta

  1. Descobreix els racons més característics i dolços de la Garrotxa de la mà d’aquests forns, pastisseries i xocolateries úniques.
  2. Fes una passejada per Olot i no et deixis de visitar cap punt dolç del mapa. Comencem!
  3. A la Fleca Rebull podràs gaudir de pans de farina de fajol (de producció garrotxina!), integrals, de castanya, de carabassa, d’arròs, de blat i de moltes més classes. També tenen un obrador específic per fer pa i brioixeria, sense gluten, aptes per a persones celíaques. Estan acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya, però hi aniràs encara que puguis menjar gluten perquè les seves varietats no deixen indiferents a ningú!
  4. Ganes de tastar xocolata de qualitat? Et deixem dues opcions que no et pots perdre. La primera: El Cacau Pastisseria, una xocolateria situada al nucli antic de la ciutat on tenen productes de molta qualitat, amb ingredients de proximitat, d’origen responsable amb el medi i els drets dels treballadors i on valoren l’artesania per damunt de tot! No deixis passar Ferrer Xocolata, l’altra xocolateria del barri. Pròximes en el mapa, però ben diferents l’una de l’altra. A Ferrer hi trobareu bombons exposats com si fossin joies, així com dolços i xocolatines de recepta centenària. Una mica amagada, sota l’exposició de mones i xocolates, hi ha la cafeteria on podreu degustar les xocolates desfetes exclusives i diferents que ofereixen. En qualsevol de les dues, cal una parada obligatòria per recollir la mona!
  5. Abans de marxar d’Olot, cal fer parada a Can Carbasseres, el forn més famós de la ciutat, on podreu degustar els seus dos productes més coneguts: la coca de llardons i el tortell de matafaluga, dos articles representatius de la gastronomia de la comarca.
  6. La nostra recomanació perquè continuïs la visita dolça per la Garrotxa és que et miris els horaris del transport públic de la TEISA, que uneix els municipis de la comarca, o et desplacis en cotxe. Cap al sud d’Olot, arribem a les Preses on podràs gaudir del pa de coca de la Fogaina i molts altres pans variats com el de farina de fajol, pans de sègol, espelta i farines integrals i també de brioixeria artesanal i un cafè excel·lent.
  7. El Forn de pa Bataller, situat a Hostalets d’en Bas és un dels forns més coneguts de la Garrotxa. Les seves especialitats són les coques de pa i coques de pa amb anís i sucre. Els seus productes artesans, fets amb forn de llenya, són tan deliciosos millor trucar-hi per reservar abans que s’acabin!
  8. Per últim, cap a l’altra banda de la Garrotxa trobem en Forn Descamps a Besalú, un establiment amb història des dels anys 70. Es tracta d’un negoci familiar que destaca per una gran varietat de pa, coques, croissants, ensaïmades, tortells de massapà…; per Setmana Santa els bunyols, pastissos per encàrrec i, quan s’acosten les dates nadalenques, també torrons!
  9. Per més recomanacions com aquestes i seguir descobrint la cuina garrotxina, dona un cop d’ull a delit, el portal gastronòmic de la Garrotxa. T’esperem fent xarxa entre productors, agrocomerços i restaurants, cafeteries i bars de cuina volcànica, t’apuntes?

Delit, el portal gastronòmic de la Garrotxa: https://delitgastronomic.cat/

Lectures per anar fent boca:

“Cacáhuatl: 51 dolços poemes de xocolata amarga”, de Lluís Riera Callis (Pol·len Edicions)

logo