A les terres deltaiques, l’arròs cus l’aigua dolça a la salada, el mar amb la terra. Durant segles, mans arrugades i botes de fang han aconseguit fer d’aquest cereal un dels més importants ingredients del rebost català, com a plat de diumenge, de celebració, però també diari, de família. Potser degut al seu bressol, que al foc viu és un llenç perfecte tant per a sabors marins com de muntanya. Avui dia, fins i tot brindem amb ell, gràcies als elaboradors de licors artesans, cerveses i fins i tot sake. Aquesta ruta assenyala sis punts per conèixer oficis tradicionals i nous vinculats amb l’agro-aqüicultura, tastar la cuina ebrenca de km0 i adquirir DOP Arròs del Delta de l’Ebre.

flamencs al delte de l'ebre Marc Pascual

10 motius
per a visitar aquesta ruta

  1. Valorar les sis varietats de la DOP Arròs del Delta de l'Ebre: bomba, badia, tebre, montsianell, gleva i fonsa.
  2. Tastar els arrossos amb segell Slow Food del guardonat restaurant La Barraca.
  3. Disparar... amb la càmara als d'ocells migratoris que fan parada i fonda als arrossars.
  4. Escoltar la història de com l'arròs va esdevenir un cultiu propi deltàic al centre d'interpretació La Torra.
  5. Visitar el molí de fusta i valorar les diferentes fases de l'arròs de la mà de Molí de Rafelet.
  6. Aprendre sobre la vinculació ancestral de l'aqüicultura a Catalunya.
  7. Participar del safari eco-cultural que organitza l'empresa familiar DeltaPolet.
  8. Trepitjar fang, conèixer les barraques aïllades, la sega, la plantada manual, el trill i la xaruga.
  9. Beure sake amb els elaboradors locals Humbert i Meritxell, de Kensho.
  10. Fruir amb la cuina ebrenca de Mas Prades i amb els seus propis productes de la terra i del mar.
logo