Recepta de Trinxat de la Cerdanya

Trinxat de la Cerdanya

Verdures i altres hortalisses
Altres noms: col i patata amb cansalada, camamilla i baiton, canamillana, cànem i llana, col i trumfes amb suc de rosta, trinxat de patata i col, o verdura aixafada.

Ingredients

  • 1 col d'hivern
  • 1 kg de patates
  • 4 talls de cansalada viada
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
icon
Close

Preparació

Netegeu la col, renteu-la i talleu-la. Peleu les patates, esqueixeu-les i renteu-les.
Feu bullir les patates i la col en aigua i una mica de sal fins que gairebé es desfacin.
En una paella amb oli rossegeu els talls de cansalada i reserveu-los.
En el mateix oli sofregiu les patates i la col ben escorregudes, remenant-les i aixafant-les.
En el moment de servir el plat, poseu-hi la cansalada per sobre.

Variacions:
També es pot menjar sense rosta, senzillament les verdures cuites i xafades.
Es pot acompanyar d’uns talls de botifarra negra passada per la paella o una arengada.
Es pot posar all picat a la paella amb la cansalada.
També es pot passar tot bé per la paella, deixar que es torri una mica i servir-ho com una truita.
Es poden afegir rostillons a l’olla on s’ha bullit la col i la patata.

Ingredients

  • 1 col d'hivern
  • 1 kg de patates
  • 4 talls de cansalada viada
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana