Recepta de sardines en escabetx

Sardines en escabetx

Peixos i mariscs

Ingredients

  • 1 kg de sardines
  • 2 cebes tallades a la juliana
  • 5 alls aixafats
  • Llorer
  • Orenga
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • Sal
  • 2,5 dl d'oli
  • 1 dl de vinagre
icon
Close

Preparació

Netegeu les sardines de tripes i escates, eixugueu-les i col·loqueu-les en una cassola de terrissa.
A sobre escampeu-hi els alls, la ceba, el llorer, l’orenga, el pebre i la sal.
Tot seguit cobriu-les amb l’oli i el vinagre.
Deixeu-ho coure a poc a poc fins que les sardines estiguin cuites.

Variacions:
Es pot fer amb qualsevol peix.
També es fa amb conill.

Ingredients

  • 1 kg de sardines
  • 2 cebes tallades a la juliana
  • 5 alls aixafats
  • Llorer
  • Orenga
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 culleradeta de pebre vermell picant
  • Sal
  • 2,5 dl d'oli
  • 1 dl de vinagre
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana