Recepta de fricandó amb moixerons

Fricandó amb moixernons

Bolets, Carns

Ingredients

  • 1 kg de vedella tallada a bistecs petits
  • 50 g de moixernons secs
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets trinxats
  • Una copa de vi blanc
  • Un raig de brandi
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • · Per fer la picada:
  • Un grapadet d'ametlles
  • 2 alls
  • Julivert
icon
Close

Preparació

Deixeu els moixernons en remull un parell d’hores.
Salpebreu, enfarineu i fregiu la carn en una cassola amb oli, i reserveu-la.
En el mateix oli feu un sofregit concentrat amb la ceba i el tomàquet.
Afegiu-hi la carn, flamegeu-la amb el brandi i tot seguit tireu-hi el vi blanc i deixeu-lo reduir.
Mulleu-ho amb aigua fins a cobrir i deixeu-ho coure a foc suau fins que la carn sigui tendra.
Escorreu els bolets, passeu-los lleugerament per la paella i afegiu-los a la cassola.
Quan faltin 10 minuts per acabar, afegiu-hi la picada.

Variacions:
El sofregit es pot fer sense tomàquet.
S’hi poden afegir olives sense pinyol.
En lloc d’aigua, es pot fer servir brou de carn.
A la picada s’hi pot afegir una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis.
Es pot acompanyar el plat amb tota classe de bolets i verdures.
En comptes de carn de vedella, s’hi pot posar pit de gall dindi, carn magra de porc (fricandó de carn magra de porc) o de corder (fricandó de carn de corder).

Ingredients

  • 1 kg de vedella tallada a bistecs petits
  • 50 g de moixernons secs
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets trinxats
  • Una copa de vi blanc
  • Un raig de brandi
  • Farina
  • Oli
  • Sal
  • Aigua
  • · Per fer la picada:
  • Un grapadet d'ametlles
  • 2 alls
  • Julivert
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana