Recepta de faves ofegades

Faves ofegades

Verdures i altres hortalisses

Ingredients

  • 1 1/4 kg de faves desgranades
  • 4 talls de cansalada viada tallada
  • 1 tros de bull
  • 1 ceba tendra trinxada
  • 2 alls tendres trinxats
  • 1 ramell de menta fresca
  • 1 fulla de llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
icon
Close

Preparació

En una olla rossegeu la cansalada, els alls i la ceba.
Un cop sofregits, afegiu-hi les faves, les herbes i el bull.
Afegiu-hi una tassa d’aigua i salpebreu-ho.
Tapeu-ho amb un plat fondo amb aigua i deixeu-ho a foc fluix fins que les faves estiguin cuites.

Variacions:
Es pot fer amb cebes i alls secs.
Al sofregit s’hi pot afegir tomàquet madur i costella de porc.
Es pot fer amb pèsols a més de faves (pèsols i faves ofegats).
S’hi pot posar marduix a més de la menta.
També es fa amb les faves tendres amb tavella, desfilades i trossejades.
Al final de la cocció s’hi pot tirar un raig d’anís o mitja copeta de barreja (moscatell i aiguardent).
S’hi pot afegir un tros de xoriço o sobrassada.

Ingredients

  • 1 1/4 kg de faves desgranades
  • 4 talls de cansalada viada tallada
  • 1 tros de bull
  • 1 ceba tendra trinxada
  • 2 alls tendres trinxats
  • 1 ramell de menta fresca
  • 1 fulla de llorer
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana