Recepta de colomins a la cassola

Colomins a la cassola

Carns

Ingredients

  • 4 colomins
  • 100 g de cansalada viada tallada a tires
  • 100 g de pernil magre tallat a bocinets
  • 1/2 kg de cebes de platillo (les petites)
  • 4 tomàquets madurs, pelats i trinxats
  • 1 cullerada de farina
  • Llorer
  • 1 branca de canyella
  • 1/2 copa de vi ranci
  • Unes gotes d'aiguardent
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
icon
Close

Preparació

Netegeu els colomins, partiu-los a quarts i amaniu-los amb sal i pebre.
Fregiu la cansalada, afegiu-hi els colomins, el pernil i les cebes.
Afegiu-hi el llorer, la canyella i els tomàquets.
Quan estigui sofregit, afegiu-hi el vi ranci i l’aiguardent.
Una vegada estiguin reduïts, poseu-hi la farina, deixeu-la coure uns 5 minuts i afegiu-hi una mica d’aigua.
Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc lent fins que la carn estigui tendra.

Variacions:
Es pot acompanyar de bolets: moixernons, múrgoles, ous de reig, etc.
S’hi pot afegir crancs de riu a l’últim moment.

Ingredients

  • 4 colomins
  • 100 g de cansalada viada tallada a tires
  • 100 g de pernil magre tallat a bocinets
  • 1/2 kg de cebes de platillo (les petites)
  • 4 tomàquets madurs, pelats i trinxats
  • 1 cullerada de farina
  • Llorer
  • 1 branca de canyella
  • 1/2 copa de vi ranci
  • Unes gotes d'aiguardent
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana