Recepta de coca de recapte

Coca de recapte

Verdures i altres hortalisses

Ingredients

  • 400 g de farina
  • 150 cl d'aigua
  • 20 g de llevat premsat
  • 4 cebes trinxades
  • 3 pebrots escalivats
  • 2 albergínies escalivades
  • 2 tomàquets madurs trinxats
  • 4 arengades
  • Sal
  • Oli
icon
Close

Preparació

Desfeu el llevat amb aigua tèbia i afegiu-hi la sal.
Feu un volcà amb la farina i barregeu-hi el llevat.
Treballeu-ho fins a fer una massa homogènia i deixeu-la reposar tapada amb un drap fins que dobli de volum.
Feu un sofregit amb la ceba i els tomàquets.
Estireu la massa i repartiu-hi per sobre el sofregit i les verdures escalivades.
Saleu-ho i poseu-hi a sobre les arengades i un raig d’oli.
Enforneu la coca fins que la massa estigui cuita.

Variacions:
Es pot substituir l’arengada per llonganissa, salsitxes o llom.
Es pot substituir l’arengada per anxoves, que es posen a sobre una vegada s’ha tret la coca del forn.
Es pot posar la ceba i els tomàquets en cru sobre la massa conjuntament amb les carns i després coure-ho tot junt al forn.
Es pot fer amb samfaina.
Es pot afegir oli a la massa.
Es pot deixar llevar una segona vegada, després de posar-hi les verdures.

Ingredients

  • 400 g de farina
  • 150 cl d'aigua
  • 20 g de llevat premsat
  • 4 cebes trinxades
  • 3 pebrots escalivats
  • 2 albergínies escalivades
  • 2 tomàquets madurs trinxats
  • 4 arengades
  • Sal
  • Oli
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana