Recepta de Cargols a la llauna

Cargols a la llauna

Cargols

Ingredients

  • 2 kg de cargols
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
icon
Close

Preparació

Traieu el tel dels cargols i poseu-los cap per amunt en una llauna amb sal, pebre i oli.
Col•loqueu la llauna sobre el foc o al forn a fi que vagin coent lentament.

Variacions:
Hi ha qui, quan els cargols treuen la baba, hi torna a posar sal, pebre i oli.
S’hi pot posar pebre vermell.
S’hi poden afegir herbes picades per sobre (romaní, farigola, orenga, etc.).
S’hi pot afegir una picada d’all i julivert.
Es poden flamejar amb conyac.
Es poden acompanyar amb allioli, salsa de romesco, vinagreta de tomàquet, vinagreta de sal i pebre, vinagreta de pebre vermell dolç, faves bullides, desgranades i escorregudes,
patata nova bullida amb pell.

Ingredients

  • 2 kg de cargols
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana