Bunyols de boniato

Postres i dolços

Ingredients

  • 500 g de moniatos
  • 250 g de farina de força
  • 1 cullerada de saïm
  • 1 poc de llevat premsat
  • 1/2 tassó d'aigua
  • Sucre
  • Mel
  • Oli d'oliva
  • Sal
icon
Close

Preparació

“Rentar els moniatos i bullir-los fins ésser fluixos.

Pelar-los i xafar-los dins d’un ribell.

Afegir-hi una cullerada de saïm, una cullerada de sucre, com una ametlla de llevat premsat fos dins d’aigua tèbia i la farina. Ha de quedar una pasta fluixa, com a corda.

Pastar una bona estona i deixar-ho estovar tapat amb un pedaç net.

En haver tovat (es coneix perquè ha augmentat de tamany), començar a fer els bunyols.

Posar un calderó al foc amb abundant oli d’oliva. En ésser calent, agafar la pasta amb la mà esquerra i fer-ne bolletes tancant els dits polze i índex. Amb els mateixos dits de la mà dreta (prèviament mullada en aigua amb sal), fer el forat al temps que es deixa caure el bunyol dins l’oli.

Fregir-ho per cada banda i posar-ho dins d’un recipient i deixar degotar l’oli que pugui sobrar. Tapant els bunyols amb un pedaç net, conserven la calentor bastant de temps.

Ensucrar els bunyols. També es poden mullar en mel.”

Ingredients

  • 500 g de moniatos
  • 250 g de farina de força
  • 1 cullerada de saïm
  • 1 poc de llevat premsat
  • 1/2 tassó d'aigua
  • Sucre
  • Mel
  • Oli d'oliva
  • Sal
Close
Font: Serrano A. "Les receptes de Na Tonina" (2a edició), Ed. Documenta Balear, Palma.