Recepta d'Arròs caldós de llamàntol

Arròs caldós amb llamàntol

Pastes, arrossos i altres cereals, Peixos i mariscs

Ingredients

  • 400 g d'arròs
  • 1 kg de llamàntol trossejat
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 copeta de vi blanc
  • Oli
  • Sal
  • 2 alls
  • Julivert trinxat
  • 1 ½ l de brou de peix
icon
Close

Preparació

En una cassola feu un sofregit amb la ceba, el tomàquet, l’all i el julivert.
Afegiu-hi el pebre vermell i la copa de vi, que deixareu reduir.
Aboqueu-hi el brou de peix i, quan arrenqui el bull, tireu-hi l’arròs i el llamàntol.
Deixeu-ho bullir 12 minuts, apagueu el foc i que s’acabi de fer a l’olla.

Variacions:
Es pot fer amb llagosta o amb altres crustacis en comptes de llamàntol.
Perquè sigui més gustós s’ha de marcar el llamàntol per la part de la carn en oli roent, reservar-lo i en el mateix oli fer-hi el sofregit.

Ingredients

  • 400 g d'arròs
  • 1 kg de llamàntol trossejat
  • 2 cebes trinxades
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç
  • 1 copeta de vi blanc
  • Oli
  • Sal
  • 2 alls
  • Julivert trinxat
  • 1 ½ l de brou de peix
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana