Recepta d'ametlles garrapinyades

Ametlles garrapinyades

Aptes per a celíacs, Halal, Postres i dolços, Vegà, Vegetarià
En alguns indrets també s'anomenen ametlles ronyoses, enrempinyades, guirlatxo o reganyoses.

Ingredients

  • 100 g d'ametlles amb pela
  • 125 g de sucre
  • 10 cl d'aigua
  • Oli
icon
Close

Preparació

Feu bullir les ametlles, el sucre i l’aigua sense parar de remenar.
Quan comencin a esclatar les ametlles, traieu la cassola del foc i no deixeu de remenar fins que el sucre sigui sec.
Feu aquesta operació unes quantes vegades, fins que les ametlles quedin daurades.
Esteneu les ametlles sobre un marbre untat amb oli.

Variacions:
Es pot fer el mateix amb avellanes.

Ingredients

  • 100 g d'ametlles amb pela
  • 125 g de sucre
  • 10 cl d'aigua
  • Oli
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana