Recepta d'amanida de bolets i llenties

Amanida de bolets i llenties

Amanides i plats freds, Aptes per a celíacs, Halal, Llegums, Vegà, Vegetarià

Ingredients

  • 300 g de bolets variats
  • 250 g de llenties cuites
  • 50 g de pinyons torrats
  • 2 alls
  • 1 tomàquet
  • 1 poma
  • Cebollí
  • Llorer
  • Farigola
  • Vinagre
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra
icon
Close

Preparació

En primer lloc, netegeu els bolets i, un cop nets i tallats, poseu-los a confitar amb l’oli, els grans d’all i les herbes aromàtiques (llorer i farigola) a foc lent durant uns quinze minuts.
Mentrestant, treieu les llavors del tomàquet i talleu-lo a daus.
Piqueu el cebollí ben petit, peleu la poma i també talleu-la a daus petits, reservant-ne un tall per a la decoració del plat.
A continuació, treieu els bolets del foc i els poseu a escórrer, guardant-ne l’oli de confitar. Barregeu-los amb les llenties.
En un bol, munteu la vinagreta amb part de l’oli de confitar, els bolets, el vinagre i una mica de sal i pebre. Un cop emulsionada, hi podeu afegir els pinyons i el cebollí.
Finalment, munteu el plat amb els bolets i les llenties amanits amb la vinagreta.
Es pot acompanyar d’una barreja d’enciams i, culminant el plat, el tall de poma deshidratada al forn, a foc suau, fins que quedi ben cruixent.

Ingredients

  • 300 g de bolets variats
  • 250 g de llenties cuites
  • 50 g de pinyons torrats
  • 2 alls
  • 1 tomàquet
  • 1 poma
  • Cebollí
  • Llorer
  • Farigola
  • Vinagre
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra
Close
Font: Restaurant Les Fonts del Cardener