Recepta d'amanida de bacallà amb patates

Amanida de bacallà amb patates

Amanides i plats freds, Aptes per a celíacs, Halal
Altres noms: poti-poti de Mura.

Ingredients

  • 1 kg de patates
  • 400 g de bacallà esqueixat i dessalat
  • 4 tomàquets d’amanir tallats a rodanxes
  • 1 ceba tallada a tires
  • 100 g d'olives arbequines
  • 1 pebrot tallat a tires
  • Oli
  • Sal
icon
Close

Preparació

Bulliu les patates, amb pell, en aigua i sal.
Peleu-les i talleu-les a rodanxes.
En una plata poseu els ingredients per capes començant per les patates i continuant amb el bacallà, la ceba, el tomàquet i el pebrot.
Afegiu-hi les olives i amaniu-ho amb força oli i sal.

Variacions:
S’hi pot posar ou dur trinxat.
També s’hi pot afegir pebrot verd a més del vermell.
També es fa amb olives negres o verdes.
Es pot adornar amb botifarra negra i blanca i coliflor confitada amb vinagre.
Es pot acompanyar d’escarola i enciam.
Per amanir-ho, s’hi poden afegir unes gotes de vinagre.

 

Ingredients

  • 1 kg de patates
  • 400 g de bacallà esqueixat i dessalat
  • 4 tomàquets d’amanir tallats a rodanxes
  • 1 ceba tallada a tires
  • 100 g d'olives arbequines
  • 1 pebrot tallat a tires
  • Oli
  • Sal
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana