Recepta d'alberginies farcides

Albergínies farcides

Verdures i altres hortalisses

Ingredients

  • 4 albergínies
  • 200 g carn de vedella picada
  • 200 g carn de porc picada
  • 1 ceba trinxada fina
  • 2 ous durs
  • 100 g de pa ratllat
  • Un raig de llet
  • 100 g de formatge ratllat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
icon
Close

Preparació

Partiu les albergínies pel llarg i feu-hi uns talls a la carn.
Fregiu-les fins que estiguin rosses.
Traieu-ne la polpa i piqueu-la.
Fregiu la ceba, afegiu-hi la carn picada i sofregiu-ho tot junt.
Afegiu-hi l’ou, el pa ratllat i la llet, i deixeu-ho coure.
En l’últim moment hi afegiu l’albergínia picada.
Salpebreu i farciu les albergínies.
Poseu-hi formatge ratllat per sobre i gratineu-les.

Variacions:
Es pot fer només amb carn de porc.
En lloc de carn, es pot farcir de samfaina.
Es pot afegir tomàquet al sofregit.
S’hi pot fer una reducció de vi blanc o vi ranci.
S’hi pot afegir panses i pinyons.
Es pot afegir beixamel al farcit.
Es pot servir amb una base de salsa de tomàquet.

Ingredients

  • 4 albergínies
  • 200 g carn de vedella picada
  • 200 g carn de porc picada
  • 1 ceba trinxada fina
  • 2 ous durs
  • 100 g de pa ratllat
  • Un raig de llet
  • 100 g de formatge ratllat
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
Close
Font: Corpus de la Cuina Catalana