Fòrum Gastronòmic Girona 2022: nova etapa per a un dels congressos més veterans del país

 • Actualitat alimentària
 • Agenda
 • Al món
 • Ecoteca
 • Informació
 • On Tastar
 • Productes
 • Productors
 • Segells i marques
 • Barcelona
 • Girona
 • Lleida
 • Tarragona
Dimecres 09.03.2022

Autora: Carme Gasull

Què

Un aparador internacional del sector

Torna el Fòrum Gastronòmic Girona amb nou esperit, nova periodicitat i l’accent posat en la paraula. El saló acollirà quatre grans diàlegs entre professionals de la cuina i la sala, per abordar temàtiques que preocupen al sector com ara els horaris dels restaurants i la manca de personal, els relleus generacionals, la implementació de la creativitat als negocis de restauració i la importància de la coordinació entre cuina i el personal de sala, que atén directament els clients. Precisament per reivindicar aquesta figura, s’ha presentat la nova Associació de Professionals de Sala, la primera a Catalunya i que agrupa aquest col·lectiu tan necessari pel bon funcionament dels restaurants.

 

 

Qui

Elaboradors, cuiners, cambrers i un llarg etcètera

Professionals del sector, estudiants d’hosteleria, emprenedors, empresaris, productors alimentaris, amants del rebost i de la gastronomia… Tothom és benvingut al Fòrum Gastronòmic Girona 2022, per això el programa d’aquesta edició inclou activitats diverses en diferents espais i formats per a tot tipus de públic, inquietuds i necessitats.

On

Al Palau de Fires i Auditori-Palau de Congressos de Girona

Del 13 al 15 de març, en una superfície de més de 7.000 m² entre carpes exteriors, el Palau Firal i l’Auditori, es donaran cita més de 120 expositors. I durant tot l’any, sota el nom de ‘Fòrum Territori’ s’estendrà a diferents indrets de Catalunya oferint esdeveniments únics i singulars amb formats especials sempre vinculats amb la gastronomia que d’alguna manera donin continuïtat als debats sorgits durant el certamen i que no s’hagin pogut tractar en profunditat.

Per saber-ne més

Monogràfics de producte

Els monogràfics son un dels plats forts del nou Fòrum, que aposta per un format que posi en valor alguns productes que històricament formen part de les cartes dels restaurants, però que segueixen evolucionant amb el pas dels anys.

Amb aquesta intenció, doncs, hi haurà sessions temàtiques de steak tartar (que inclourà el primer concurs a l’estat espanyol del millor bistec tàrtar), de pastissos de formatge o cheesecakes (amb debats i professionals especialistes en formatges) i de Bean to Bar, amb la participació d’un ampli planell de professionals que desgranaran la filosofia d’aquest moviment o filosofia de treball des del cacao a la xocolata.

El pastisser Jon García (JonCake) i el cuiner Hilario Arbelaitz compartiran ponència al congrés.

Nova App i ‘Fòrum Territori’

Una altra de les principals novetats del Fòrum Gastronòmic Girona serà la presentació d’una nova App, que oferirà als assistents tota la informació pràctica del saló, a temps real, amb el programa d’activitats, localitzacions, horaris i ponents, amb una destacada funcionalitat d’interacció i networking i amb l’emissió en streaming d’algunes de les sessions més rellevants del certamen. D’aquesta manera els professionals podran connectar-se amb aquestes des del mateix recinte firal i des de qualsevol altre lloc del món, en un primer pas cap a convertir-lo en un saló internacional totalment híbrid.

Una altra de les apostes del certamen és l’àrea d’innovació, nous productes i start-ups, amb un programa que contempla diverses presentacions de nous negocis innovadors del sector de la restauració.

Així mateix, el certamen acollirà la celebració de concursos tan celebrats com ‘El Millor Xuixo del Món’, diumenge 13, i el ‘Millor Sommelier de Catalunya’, dilluns 14 de març.

El millor sommelier de Catalunya es decidirà a Girona.

Alguns noms i cognoms de referència

En l’edició d’enguany del Fòrum no hi faltaran professionals de la cuina del país com ara Carme Ruscalleda, Raül Balam Ruscalleda, Jordi Cruz, Ada Parellada, Nandu Jubany, Fina Puigdevall, els germans Padrón, Jeroni Castells, Marc Ribas, Paco Pérez, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch.

Menció especial pels germans Roca, Mauro Colagreco, xef del restaurant Mirazur (Menton-França) i Massimo Bottura, xef de l’Osteria Francescana (Mòdena-Itàlia) que protagonitzaran una de les sessions més mediàtiques del Fòrum, en una ponència magistral on els tres Best of the Best parlaran de la cuina com a eina de conscienciació social i transformació ambiental.

En aquest sentit, el Celler de Can Roca ha impulsat un sopar benèfic a 6 mans, les d’en Joan Roca, Colagreco i Bottura, que tindrà lloc dilluns 14 de març i que servirà per recollir fons per impulsar una unitat de neurocrítics a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Les places ja són tancades però s’hi pot col·laborar a través d’una Taula 0. Més informació a: https://www.forumgirona.com.

Joan Roca, Mauro Colagreco i Massimo Bottura protagonitzaran una de les sessions més mediàtiques del Fòrum.

Altres entrades