‘What The Food’: altres maneres de comunicar què mengem i com ho fem

  • Actualitat alimentària
  • Al món
  • Informació
  • Barcelona
  • Girona
  • Lleida
  • Tarragona
Dimecres 05.05.2021

Autora: Carme Gasull

Què

whatthefood.cat

Un nou canal i comunitat de continguts audiovisuals que té com a objectiu apropar el rebost i la gastronomia catalana a un públic d’entre 20 i 50 anys des de l’entreteniment i els estils de vida. Com? Amb articles, receptes, entrevistes, reportatges en els que intervé gent tant anònima com coneguda, d’aquest i altres sectors, com a actors principals i convidats.

Qui

Els equips de Cupatges i Gala Media

El nou canal ha estat creat per l’equip de Cupatges, el temàtic de vins i gastronomia del diari digital Nació Digital, encapçalat pel seu director, el periodista Sergi Cortés, juntament amb Gala Media, del periodista Carles Gala, amb diferents professionals del sector de la comunicació, l’alimentació i la gastronomia.

On

A diferents xarxes socials

Busca ‘What The Food’ a Facebook, Twitter, Tik Tok, Instagram i YouTube! Aquesta última xarxa social, de fet, és el contenidor de la resta de continguts que s’aniran pujant a la resta, cadascuna amb el seu propi llenguatge, com correspon. A les llistes de reproducció ja pots algunes de les sèries creades, com ‘Superaliments àprox’, amb la col·laboració de Gastroteca.cat, i ‘Menús a menys de 5 euros’.

Per saber-ne més

‘SUPERALIMENTS ÀPROX’

“’What The Food’ neix amb la voluntat de prescriure amb humor i rigor. I vam pensar que aquest nom, en anglès, representa la marca perquè era graciós i tenia el punt ‘gamberro’ que pretenem donar-li al projecte”, explica Sergi Cortés, el seu cocreador. Així són els vídeos que formen part de la sèrie ‘Superaliments Àprox’, en la que, setmanalment, enfronten els anomenats ‘superfoods’ amb aliments locals i de proximitat, presents a Gastroteca.cat, per posar en valor la qualitats dels ‘superaliments’ catalans. La sèrie té 7 capítols i està presentada per la periodista Laura Conde, amb intervencions de la nutricionista Georgina Hernando i altres experts del món alimentari.

De moment ja s’han confrontat les virtuts de l’oli de coco versus l’oli d’oliva verge extra, de les baies de Goji amb les maduixes del Maresme, la col Kale versus la col de casa nostra i el bolet Shiitake i els rovellons. A aquests els seguiran la vedella Wagyu versus la vedella dels Pirineus, la iuca versus les patates de Prades i el gingebre versus l’all. Qui guanyarà?

‘MENÚS A MENYS DE 5 EUROS

Un primer plat, un segon i unes postres elaborades pel cuiner barceloní Marc Grivé (@gastroshows). És possible? Ho és! En paraules del seu artífex, “el truc és agafar productes propers i econòmics i tractar-los com si fossin de màxima qualitat”. Comproveu-ho amb el menú a menys de 5 euros que ja està penjat, i amb el qual podeu començar a practicar, mentre acaben de cuinar el següent.

Novetats! A finals d’aquest mes de maig s’estrenarà una nova sèries: ‘L’Invitat’. “En un principi són 7 capítols on proposem diferents productes, com formatges o xocolates, i els casem amb diferents tipus de vins per veure quin va millor”, resumeix Cortés. “Hi desfilaran des de blancs joves a vins dolços, passant per escumosos o o negres amb criança que ens aporta la DO Catalunya, tot i que no desvetllarem les marques”, afegeix.

“Acabarem coneixent més coses sobre els maridatges? Sí, tot i que sempre deixem que ‘L’invitat’ manifesti la seva opinió al respecte mentre anem sabent més coses sobre la seva professió i la seva relació personal amb la cuina i la gastronomia”. En fase de rodatge, Cortés avança que dos dels convidats que hi han participat són la pastissera, barista i presentadora de televisió Gessami Caramés i el músic, cantant i locutor radiofònic Miqui Puig.

I EL QUE VINDRÀ

“En una tercera fase publicarem una altra sèrie, encara sense títol definitiu, en la qual farem tastar vins a gent del carrer i contrastarem el tast amb el sommelier Xabier Bassa, Millor Sommelier de Catalunya 2012”, explica el director de Cupatges.

“Quin creus que és el vi més car? I el més gastronòmic? Amb quin vi maridarien millor uns espàrrecs? Aquestes són algunes de les preguntes que llançarem als ‘tastadors’ de cada capítol, gent que no és professional però que s’ha prestat al joc”, explica. “En definitiva, sempre prescripció enogastronòmica i territori, sempre informació i entreteniment, i sempre amb humor. Això és el que oferim a ‘What The Food’”, conclou.

A partir de l’estiu, amb el llançament dels nous capítols, i a través de l’Instagram del projecte (@whatthefood.cat), es sortejaran productes de proximitat que podeu trobar al nostre web: www.gastroteca.cat. Estigueu atents!

Altres entrades