La Gastroteca omple el rebost del Festival Cruïlla 2021

  • Actualitat alimentària
  • Informació
  • On Tastar
  • Productes
  • Productors
  • Barcelona
  • Girona
  • Lleida
  • Tarragona
Dimecres 07.07.2021

Autora: Carme Gasull

Què

Proximitat, sostenibilitat, territori, origen, qualitat i autenticitat

Aquests seran els valors que el Festival Cruïlla, un dels grans esdeveniments musicals de la ciutat de Barcelona, promourà i oferirà al públic que no es vulgui perdre l’edició d’enguany en un espai de prop de 1.000 m2 repartits al llarg del recinte on es podran tastar entrepans, tapes i platets, hamburgueses i diferents elaboracions de cuines del món elaborats amb ingredients i matèria primera d’origen local.

 

Qui

Prodeca, Incavi, productors, elaboradors i restauradors

Això serà possible gràcies a Prodeca, la promotora dels aliments catalans, a través de Gastroteca, el cercador de referència dels aliments locals, que ha facilitat el contacte i les relacions comercials entre els diferents operadors de menjar i productors locals catalans. Per la seva banda, l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) vehicularà la presència de vins catalans al festival a través de la Denominació d’Origen Catalunya. La transformació de l’oferta gastronòmica s’emmarca en l’eix d’activitats de la marca, ‘Catalunya on el menjar és cultura’ que promociona un major coneixement i consum de productes de proximitat entre la ciutadania.

On

Al Parc del Fòrum de Barcelona

Els dies 8, 9 i 10 de juliol i junt amb una oferta musical, d’art i comedy de primer nivell. En aquesta edició, doncs, el Cruïlla innova en la seva proposta gastronòmica i es converteix en el punt de trobada del producte gastronòmic local per tal de promoure un major coneixement i consum d’aliments catalans: bons, sans i sostenibles.

Cruïlla es realitzarà sense distància de seguretat i amb un aforament de 25.000 persones al dia gràcies a la col·laboració amb la Fundació de Lluita Contra la Sida i Malalties Infeccioses i el vistiplau de les conselleries de Salut, Cultura i Interior de la Generalitat de Catalunya. Per fer-ho possible, caldrà que tots els assistents, incloent artistes, treballadors i periodistes, realitzin un test d’antígens cada dia abans d’accedir al recinte. Un cop fet el test s’entregarà una mascareta FFP2 que s’haurà de portar durant el festival, excepte en el moment en què s’estigui bevent o menjant.

Per saber-ne més

‘La Gastroteca del Cruïlla’

Aquest és el nom de l’espai de restauració i aparador de productes i productors catalans els quals abastiran d’ingredients troncals les propostes culinàries de les prop de 35 foodtrucks que conformen l’oferta gastronòmica del festival, també amb opcions per a persones vegetarianes, veganes i celíaques. Descobreix-les també a https://www.gastroteca.cat/cruilla !

Alguns dels productes que els visitants podran conèixer i tastar en les elaboracions de les caravanes de menjar són: el pa de Cal Tiana, un forn amb més de 150 anys de tradició artesana; verdures ecològiques del Parc Agrari del Baix Llobregat, el Maresme o el Pla de l’Urgell; llegums de varietats locals del Vallès; vedella Bruna ecològica dels Pirineus de diverses explotacions locals; salsitxes frankfurt elaborades amb carn de porc de petits productors catalans; oli d’oliva verge extra de la DOP Les Garrigues; arròs ecològic de l’Estany de Pals; pollastre ecològic de la Riera de Gaià; ous ecològics de les Tofaroques de Sora; o formatge de cabra de Mas el Garet en els gelats de la Xixoneta.

M2 Gluten Free
Al Cruïlla 2021 hi trobaràs opcions gastronòmiques com la de M2 GlutenFree, inspirada en la dieta mediterrània.

Aposta pels vins catalans

La sensibilitat cap als ingredients de proximitat del Cruïlla la trobarem també al càtering dels artistes i a l’estand de vi català de la DO Catalunya que servirà vins i escumosos d’aquesta denominació d’origen.

La presència dels vins catalans al festival s’ha vehiculat a través de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) que també facilitarà copes reutilitzables de vi als assistents del Cruïlla sota el lema ‘Catalunya, Terra de Vi’, una aposta clara per difondre la cultura del vi i vincular aquest producte tan propi del nostre país amb la música.

Així doncs, durant tres dies, la DO Catalunya comptarà amb un espai on hi haurà un ampli ventall de vins i professionals que podran recomanar i prescriure als assistents la referència més afí als seus gustos. I paral·lelament, farà arribar un lot de vins a tots els artistes i grups que hi participen per posar de manifest la necessitat de sumar i col·laborar més que mai entre sectors.

La col·laboració, per cert, arriba setmanes després de l’estrena de l’espot El meu vi, les meves normes’, una nova aposta de la denominació pels nous moments de consum.

Concurs a la vista!

Vols guanyar un dels tres abonaments dobles del Cruïlla 2022?

1. Segueix els comptes d’Instagram o Twitter de la @Gastroteca.cat i de @cruillabarcelona

2. Puja una fotografia o un vídeo al teu feed o a les històries d’Instagram o a Twitter

3. Etiqueta al compte @Gastroteca.cat i afegeix l’etiqueta #LaGastrotecaDelCruïlla

* El contingut de les imatges haurà de mostrar algun element relacionat amb la #LaGastrotecaDelCruïlla: les furgonetes de menjar, alguns dels plats servits, alguna imatge dels productes o dels productors/es o alguna imatge de La Gastroteca que trobis al festival.

**Recorda disposar d’un perfil d’Instagram públic per poder accedir a la teva participació. En cas contrari, pots enviar-nos la publicació per missatge privat al compte d’Instagram @Gastroteca.cat 

***El sorteig es realitzarà de forma aleatòria entre els participants a Instagram i a Twitter.

Altres entrades