El món es mou… i els productes catalans també!

  • Al món
  • Informació
  • On Comprar
  • On Tastar
  • Barcelona
  • Girona
  • Lleida
  • Tarragona
Dimecres 27.01.2021

Què

Els aliments catalans al món

Els aliments catalans viatgen per tot el planeta. I viatgen rebé! És possible comprar-los i tastar-los a un gran nombre de països que han quedat ben enamorats de la seva qualitat i els seus sabors deliciosos. En uns temps en que la mobilitat de les persones és difícil, sempre podem recòrrer a volar amb la imaginació tot i navegant per la Gastroteca dins l’apartat ‘Al Món’.

Qui

Botiguers i cuiners

Al capdavant d’aquests establiments hi ha des de cuiners de renom i reconegut prestigi com Albert Adrià (Cakes & Bubbles, Londres), Carme Ruscalleda i Raül Balam (Sant Pau, Tòkyo), Paco Pérez (Cinco by Paco Pérez, Berlín), Sergi Arola (LAB by Sergi Arola, Sintra), Carles Gaig (Gaig Singapore, Singapur) o Nandu Jubany (FOC Restaurant, Singapur) i molts d’altres que no són tan coneguts però que porten Catalunya al cor i als fogons.

On

són i què fan?

A l’apartat ‘Al món’ pots localitzar sobre el mapa diversos restaurants i botigues on menjar i/o comprar producte català. Et faran sentir com a casa a països com Alemanya, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Eslovàquia, Finlàndia, els Estats Units d’Amèrica, Irlanda, Itàlia, Japó, Malaisia, Marroc, Miami, Portugal, Regne Unit, Singapur, Suècia i la Xina, entre altres.

Per saber-ne més

À la catalane’

En el passat, “à la catalane” va ser una nomenclatura internacional per anomenar qualsevol plat amb una guarnició d’albergínia i arròs. Tot i que molts diccionaris, fins i tot el d’Òxford, mantenen la definició, enguany els comensals tenen una altra percepció del que vol dir menjar o beure a la catalana.

Els vins, el cava i els escumosos, l’oli d’oliva verge extra, els torrons, les neules i la xocolata, els formatges i els embotits són alguns dels productes i costums de casa nostra que estan conquerint paladars de tot el món. Tots ells arriben amb total seguretat i amb certificats de qualitat que ajuden a establir confiança amb els venedors i el públic final.

Albergínia bonica
Albergínia i arròs? “À la catalane”!

‘L’Accent Catalan’

Algunes de les taules del món inclouen l’origen ‘Catalunya al seu nom. És el cas de L’Accent Catalan, un restaurant-enoteca, situat a Waterloo (Bèlgica), que revisita el receptari tradicional a través de tapes d’autor.

També el de La Catalana, el restaurant de la família a San José, a l’estat nord-americà de Califòrnia, on s’hi pot menjar des d’una escalivada a un fricandó, passant per una brandada de bacallà i un pa amb tomàquet.

I el de Sabor Catalán, un restaurant situat al Nord d’Itàlia, concretament a Corsico (Milà), on et poden dur a casa uns tallets de fuet, una botifarra amb salsa allioli i una crema catalana. I adéu enyorança!

L'Accent Catalan a Waterloo
Façana de L’Accent Catalan, a Waterloo (Bèlgica).

Fer rebost lluny de casa

L’encant de comprar productes de proximitat de manera presencial no és el de comprar-los en línia, però certament, l’increment i el creixement de les botigues virtuals ens els darrers mesos han ajudat a reduir nostàlgia i entre territoris en temps de pandèmia.

Si l’enyor t’agafa, per exemple a Dubai, has de visitar La Despensa, empresa dedicada a la distribució de productes agroalimentaris d’origen espanyol a tots els Emirats Àrabs a través d’espais comercials en línia i tradicional. Els ingredients, l’elaboració artesanal i la seva representativitat són alguns dels factors que tenen en compte a l’hora de confeccionar la seva oferta.

De Catalunya hi trobaràs des del Formatge Blanc de Tros de Sort a oli d’oliva verge extra Migjorn passant per Pasta Sanmartí. I pròximament, calçots!

La Despensa - Dubai
Aspecte de La Despensa, a Dubai, on fer rebost català.

Altres entrades