Aquestes festes tens una cita amb…

 • Actualitat alimentària
 • Agenda
 • Al món
 • Productes
 • Productors
 • Receptes
 • Rutes gastronòmiques
 • Barcelona
 • Girona
 • Lleida
 • Tarragona
Dimecres 23.12.2020

Què

Els clàssics nadalencs i més

Tip(a) de consumir sempre els mateixos productes audiovisuals? Aprofita les vacances de Nadal per navegar pel món online i gaudir de receptes, programes i tots els continguts creats i penjats a la xarxa aquest 2020 dedicats al producte, l’alimentació i la gastronomia. Des de podcasts a vídeos a Instagram, hi ha tot un món per descobrir!

Qui

Divulgador(e)s per a tots els gustos

Professionals del món rural o de les cuines de restaurants, persones formades a obradors o parades de mercats… Més enllà dels estudis de ràdio i els platós de televisió, avui en dia la divulgació gastroalimentària es fa des de qualsevol racó del territori, amb més o menys recursos, amb estils diferents… les noves tecnologies permeten que el missatge arribi i connecti amb tothom.

On

tu vulguis, a l’hora que vulguis

Des de la televisió, l’ordinador, la tauleta o el mòbil, Internet permet recuperar i consumir aquestes informacions d’una altra manera i a tot arreu. Si t’agrada la cuina i viatjar, a les plataformes digitals hi trobaràs un bon grapat de sèries documentals i pel·lícules que uneixen els dos conceptes, algunes amb protagonistes catalans com els Germans Roca o els Germans Adrià.

Per saber-ne més

Paula Moles
Paula Molés

‘Un restaurant caníbal a Berlín’

Entaular-se a un restaurant és complicat i viatjar ara encara més, però cada diumenge, la periodista Paula Molés fa que això sigui possible gràcies a un seguit de col·laboradors que comparteixen els seus coneixements gastro per les ones de Catalunya Ràdio.

Historiadores, cuiners, antropòlegs, músics, enòlegs, crítics, arquitectes i escriptores, entre altres, ens fan redescobrir productes de casa, conèixer-ne de nous i sobretot, fer-nos venir ganes de saber-ho tot sobre el menjar i el beure de lluny i de prop.

Escolta tots els programes emesos aquí

Carme Ayala

‘Tira milles’

Si encara vols anar més lluny i més estona, els caps de setmana has d’escoltar el programa de la periodista Carme Ayala a Cope Catalunya i Andorra. Un temps de ràdio dedicat a les persones que volen gaudir de cada minut del seu temps d’oci i descobrir cada racó del món, que volen viure festes i tradicions d’altres cultures o de casa nostra.

Tendències i novetats de països, regions, pobles, ciutats i, també, dels productes i productors i productores catalanes.

Dissabtes i diumenges al matí en directe o a la carta aquí

LaMardeBé_quimcasellas
Quim Casellas

‘La Mar de Bé’

Què en saps del món de la pesca? Molt? Res? Voldries saber-ne més? Recupera la primera temporada de ‘La Mar de Bé’, un programa divulgatiu i divertit presentat per Quim Casellas, xef i propietari del restaurant Casamar de Llafranc, que busca reivindicar l’ofici de pescador, donar suport al consum del peix de llotja al nostre territori, mostrar altres maneres originals i diferents de cuinar el peix i donar a conèixer espècies autòctones per incentivar el consum de peix. 

El projecte compta amb un important teixit de col·laboradors i especialistes que aporten valor afegit i qualitat a un projecte de gran interès per al territori en diversos àmbits, des del cultural a l’econòmic.

Tots els capítols de ‘La Mar de Bé’ es poden veure online a: lamardebe.net.

Tana Collados

‘Gent de mercats i comerços’

Ets de mercat? Nosaltres també! Per això no ens perdrem l’estrena de la segona temporada de ‘Gent de mercats’ aquesta nit a TV3. El programa dirigit per la periodista Tana Collados torna a la petita pantalla sota el nom de ‘Gent de mercats i comerços’ per continuar donant veu als professionals dels mercats municipals de Catalunya i mostrar, a més, diferents establiments de proximitat, així com de la restauració, un sector especialment afectat per les mesures per afrontar la pandèmia.

La nova temporada de la docusèrie constarà de sis capítols, dels quals ja se n’han rodat dos, i començarà descobrint el Mercat de la Carn de Vilafranca del Penedès, el de Santa Caterina i el Clot de Barcelona, el mercat de Santa Eulàlia de l’Hospitalet de Llobregat i el del Ninot i de Sarrià de la capital catalana. Busca-hi productes de la Gastroteca!

Així mateix, el programa s’aturarà a comerços emblemàtics dels eixos comercials dels barris visitats, o d’altres amb menys història però igualment arrelats a l’entorn, i a restaurants de tots els nivells, ara necessàriament abocats al menjar per emportar-se i al repartiment a domicili.

Si vols visionar tots els capítols, prem aquí

Altres entrades