Al juny, la Fira ÀPAT desembarca a Tarragona

 • Actualitat alimentària
 • Agenda
 • Informació
 • On Comprar
 • On Tastar
 • Productes
 • Productors
 • Receptes
 • Segells i marques
 • Barcelona
 • Tarragona
Dimecres 09.06.2021

Autora: Carme Gasull

Què

Impulsar els aliments catalans

Després de cinc exitoses edicions a Barcelona, ciutat que tornarà a acollir el certamen a la tardor, Fira ÀPAT viatja uns dies a l’antiga Tarraco, una localització perfecta per la seva història, cultura, art, paisatge, tarannà i, sobretot, per la seva gastronomia i la gran varietat de productes que s’hi produeixen. Amb diversos acords de col·laboració i una actitud de proactivitat, el certamen persegueix un únic objectiu: impulsar entre tots els aliments catalans.

Qui

Productors, restauradors i compradors

Així doncs, l’11, el 12 i el 13 de juny, el Palau Firal i de Congressos de Tarragona donarà la benvinguda a persones, entitats i empreses vinculades a la pagesia i/o que elaboren productes agroalimentaris catalans que podran presentar el que fan i les seves novetats, si les tenen, tant a professionals del sector com al públic final, consumidor i/o comensal. L’entrada és gratuïta si la descarregues de forma anticipada a través del web i et costarà 5 euros si la compres a taquilla els dies de la fira.

On

A Tarragona i a casa

No podràs desplaçar-te a la capital del Tarragonès, però vols estar al dia de tot el que té a veure amb l’alimentació i la gastronomia de ‘proximitat’ i ‘sostenible? Dóna un cop d’ull a ÀPATS, la revista dels aliments de proximitat produïts a Catalunya. Amb continguts seleccionats del sector de l’alimentació, es distribueix a 5.000 botigues, restaurants, hotels i vinoteques de tota Catalunya. També pots consultar-la aquí.

Per saber-ne més

Novetats i expositors

Amb l’objectiu d’apropar Fira ÀPAT a la ciutadania aquest cap de setmana es presentarà ‘Benvingut Estiu’, una trobada informal per apropar els aliments catalans als consumidors/es a través de food trucks, degustacions i música.

La gran novetat, però, seran els premis ÀPAT 21 als millors productes d´alimentació de proximitat. Els productors/es que participen a la fira poden presentar-se a diferents categories, els guanyadors/es seran escollits per un jurat integrat per professionals del món de l´alimentació catalana de proximitat i el lliurament dels premis tindrà lloc durant la Fira ÀPAT Barcelona, entre els dies 16 i 18 d´octubre de 2021.

Entre la setentena d’expositors assistents al certamen hi trobaràs els productes d’Unió – Olis de Catalunya, el celler Covides, la DO Tarragona i la DOP Siurana, que es presenten al certamen acompanyats per Prodeca.

FiraApat19_324-768x512

Dos espais i 50 activitats

El recinte firal es dividirà en dos espais, A i B, on se succeiran els tallers, les masterclass i els monogràfics de producte que impartiran diferents professionals del sector. A tall d’exemple, divendres 11, l’Espai A acollirà un Taller de sostenibilitat a la cuina a càrrec de Marianne Costa de la plataforma Too Good To Go.

Dissabte 12, David Solé, cuiner i propietari del restaurant Barquet Tarragona i padrí de la fira, impartirà una masterclass amb showcooking de suquets, una de les seves especialitats culinàries, a l’espai B.

Finalment, alguns dels productes amb més renom de les comarques tarragonines, com els musclos, els calçots o els vermuts, seran protagonistes a ambdós espais el darrer dia de la fira, diumenge 13 de juny.
Consulta el programa d’activitats, aquí!

5 consells per assistir a Fira ÀPAT

 1. Fes servir el transport públic! Al costat del recinte hi ha la parada de Rodalies de Tarragona i, a prop, parades dels busos interurbans de la ciutat.
 2. Si decideixes desplaçar-te amb cotxe, trobaràs el pàrquing La Pedrera al recinte.
 3. Estalviat aglomeracions accedint al recinte firal pel carrer d’Orosi i sortint pel carrer de Pompeu Fabra.
 4. No t’oblidis l’entrada! I porta-la impresa, complimentada amb les teves dades professionals! L’hauràs d’entregar quan arribis.
 5. Recorda l’horari de la fira: divendres 11, de 17 a 21h, dissabte 12, d’11 a 20h, i diumenge 13, d’11 a 20h.
Tarragona_Capçalera_Fira Àpat

Altres entrades