De la A-Z

Inici>Receptes >De la A-Z
Aquí trobareu totes les receptes de la gastroteca.cat ordenades alfabèticament.
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Esdeveniments destacats
Del 17 de juliol al 31 d’agost de 2014
Maresme (Barcelona)
Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Maresme 2014

Des del 17 de juliol i fins el 31 d'agost diversos restaurants de la comarca participen a les Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Maresme oferint menús especials amb el tomàquet com a protagonista.

 

El conreu dels productes de l'horta és un dels més arrelats al Maresme des que es va començar a introduir el regadiu a les zones més planes de la comarca. Així doncs, a les hortes del Maresme podem trobar cols, bròquils, carxofes, pèsols, faves i mongetes tendres durant els mesos més freds, però quan arriba la calor dels mesos de primavera i d'estiu els veritables protagonistes de les hortes del Maresme són els tomàquets.

 

A la comarca es conrea un gran nombre de varietats de tomàquet, però entre les més apreciades per menjar amanides hi trobem el tomàquet pometa i el de Montserrat. El tomàquet pometa és una varietat de tomàquet d'amanir sense ni un punt d'acidesa, una de les joies gastronòmiques de l'horta del Maresme. El de Montserrat es caracteritza per ser força buit per dins, amb poca polpa i de color rosat; el gust dolcet, gens àcid i refrescant fa que sigui la varietat més apreciada per menjar amanida. Tot i ser dues varietats típiques de la comarca, el fet de ser poc productives davant de les actuals varietats híbrides de tomàquet fa que la producció sigui limitada.

 

Per tal de recuperar aquestes varietats, que des del punt de vista organolèptic són excel·lents, alguns restaurants del Maresme ja les incorporen a la seva oferta gastronòmica i també es poden trobar en fruiteries i altres establiments així com en el Mercat Itinerant de Productes de la Terra a diverses poblacions de la comarca.Alguns pagesos i pageses també han començat a apostar fort per aquestes varietats tan bones.

 

Tot plegat incentiva l'activitat agrícola del Maresme alhora que s'impulsa la comercialització dels productes de proximitat i es vincula l'oferta gastronòmica de la comarca a l'activitat agrària. Les Jornades gastronòmiques del tomàquet del Maresme són una ocasió excel·lent per assaborir els tomàquets més gustosos de la comarca. No deixeu passar l'ocasió i gaudiu-ne.

Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.