Presentació

Inici>Presentació
Què és gastroteca.cat?

Gastroteca.cat és una eina de suport a la comercialització dels productes agroalimentaris locals; un canal interactiu i dinàmic al servei dels professionals del sector (distribuïdors, cuiners, productors, elaboradors, artesans alimentaris, gastrònoms, promotors del turisme gastronòmic, etc), consumidors i entitats que treballen entorn els productes agroalimentaris locals.

A gastroteca.cat hi trobareu tota la informació dels productes, qui els produeix, punts de venda on poder-los comprar (inclosa la venda per Internet), com cuinar-los, les seves propietats nutricionals, restaurants on tastar-los, rutes gastronòmiques, agenda d'activitats, notícies del sector... Tot un món al voltant del bo i millor de la nostra terra!

El nom

L'origen del terme gastroteca es fonamenta en l'arrel etimològica grega de théka. En grec théka fa referència dipòsit o magatzem (biblio-teca, hemero-teca, etc). I gastro, també d'origen grec, fa referència a aliment. La gastroteca és doncs aquell espai on hi ha recollida tota la informació en relació als productes de la terra i el ric patrimoni gastronòmic teixit entorn aquests productes. Afegir que en català el terme teca és també sinònim de menjar.

Context i àmbit territorial

Gastroteca.cat sorgeix de la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya a finals del 2007 amb la finalitat de promoure els productes agroalimentaris locals, incentivar-ne el seu coneixement i consum i generar un impacte favorable en tota la cadena d'aquest sector, és a dir, productors, distribuïdors i consumidors. Gastroteca.cat s'emmarca tanmateix en l'objectiu d'incentivar el comerç i consum proper, sostenible i responsable.

L'any 2010 a través d'un conveni de col·laboració amb el Govern de les Illes Balears s'incorporen al portal gastroteca.cat continguts de les Illes Balears. Posteriorment es signa un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Alguer i un altre amb les Cambres d'Agricultura i de Métiers i Artesans de la Catalunya del Nord per la inclusió al portal dels continguts d'aquests respectius territoris.

Gastroteca.cat també als telèfons mòbils

Gastroteca.cat compta amb una aplicació gratuïta pels telèfons mòbils de darrera generació. Aquesta aplicació us posa a l'abast de la mà els continguts del portal per ordre de proximitat des del punt on feu la consulta, facilitant-vos com arribar a l'establiment (punt de venda o restaurant) que seleccioneu. S'ofereix també la possibilitat d'afegir comentaris directament des del telèfon mòbil i compartir-los amb la resta d'usuaris.

Material de presentació

Feu clic aquí per veure el vídeo de presentació de la gastroteca.cat.

Contactar


Consorci de Comerç, Artesania i Moda de de Catalunya (CCAM)

C/ Puig i Xoriguer, 11-13
08004 Barcelona
info@gastroteca.cat
Tel. (+34) 935 515 459 / 935 676 134 / 934 849 999
Fax. (+34) 935 671 496

 

Insitut d'Innovació Empresarial de les Illes Balears

C/ Selleters, 25 Despatx 11
07300 Inca
gastroteca@idi.caib.es
Tel. (+34) 971 887 031
Fax. (+34) 971 887 001

 

Representació de la Generalitat de Catalunya a l'Alguer

Via Columbano, 4
07041 L'Alguer (SS)
alguer@gastroteca.cat
Tel. (+39) 079 983 498
Fax. (+39) 079 970 143

  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.