Elaborador

Aquí trobareu tots els establiments de la gastroteca.cat ordenats per tipus.
  • banner vols ser a gastroteca
  • amb distintiu
  • es temporada de
Esdeveniments destacats
De l’1 al 30 de setembre de 2014
Tossa de Mar (Selva)
La Cuina del Cim i Tomba 2014

Com cada any, Tossa de Mar celebrarà de l'1 al 30 de setembre la campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba. Els restaurants de la vila que hi participen són membres del col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca i ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon plat, i uns postres. Cal dir que hi ha diferents variants del cim i tomba i que cada establiment el cuina a la seva manera, per la qual cosa hom pot degustar el mateix plat a diferents establiments i trobar-hi variacions significatives, a quina més agradable al paladar.

Per gentilesa de l'Ajuntament de Tossa, totes les persones que consumeixin el menú de La Cuina del Cim i Tomba rebran una entrada gratuïta per poder visitar el Museu Municipal de Tossa.

 

L'origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa.  Abans, quan anar a pescar a la vela o a rem significava haver de ser fora de casa moltes hores, els pescadors de Tossa s'emportaven a la barca un fogó, un xic de carbó, un morter i una olla de ferro. En un cistell també hi carregaven patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies (sal, pebre, safrà, etc.) i el pujaven a bord. Quan arribava l'hora de dinar, dins l'olla hi posaven la ceba i les patates a rodanxes, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d'alls. Llavors hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre (bastina, lluerna, aranya, rata, rap, gat, etc...), hi tiraven un bon raig d'oli, ho cobrien d'aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Mentre, agafaven un morter i hi feien un allioli negat ben abundant, que posaven per sobre del peix quan aquest ja era cuit, deixant-ho bullir tot junt de 2 a 5 minuts més. Tot seguit ho enretiraven del foc i ho tenien llest per menjar. Era un plat de peix i vegetals molt primari, però molt bo.

 

Els peixos que s'utilitzen a l'actualitat per preparar el cim i tomba són el rap, el rèmol o turbot, el bacallà, i la bastina (rajada o escrita).


Els restaurants que participen a la campanya 2014 són: Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, El Portal, La Cuina de l'Àvia, Madrugada, Marina, Marítim, Minerva, Santa Marta, Taverna de l'Abat, Túrsia, Victòria i Víctor.

 

Més informació: Oficina de Turisme de Tossa de Mar (Tel. 972 34 01 08 www.infotossa.com)

Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
  • Facebook
  • youtube
  • flickr
  • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.