Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya

Inici>Notícies >La veu del sector >Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya
1
 • Quin paper juga la distribució per fer arribar els productes locals al consumidor?

 • 1/02/2011
 • Miquel Àngel Fraile, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya
 • La distribució li dóna un gran valor al producte local perquè el consumidor cada vegada es decanta més per aquests aliments a l'hora d'anar a comprar; per tant, és fonamental. Les empreses majoristes i distribuïdores contribueixen a preservar la qualitat dels productes perquè són els primers interessats que aquests arribin en les millors condicions als seus clients.

 • A més, la seva tasca consisteix també en aconsellar als productors sobre aspectes com l'emmagatzematge i la presentació dels productes, etc, perquè coneixen, a través del comerciant, que és un prescriptor important, què vol el client final. Per contribuir a preservar la qualitat dels aliments, és important que hi hagi una continuïtat en el subministrament així com també una bona relació entre comerciants i botiguers d'una banda i distribuïdors de l'altra.

   

  En els diferents sectors econòmics de Catalunya la distribució és clau i la caducitat d'un producte i la seva proximitat s'han convertit en condicionants de l'activitat que en determinen la logística necessària i les condicions requerides per fer-lo arribar en perfecte estat al consumidor. I en un mercat tan ampli com l'actual, cada vegada més el client busca un valor afegit en el producte i els comerciants poder-lo tenir en la seva oferta. Pel que fa al creixement de la venda directa, pot afectar a la distribució, però jo ho veig més com una manera positiva de competir-hi. El que s'ha de fer és multiplicar els canals de venda i compartir el mercat.

   

  A banda de la distribució, el petit i mitjà comerç també és clau per fer arribar els productes locals al consumidor que, a més, contribueixen a millorar la sostenibilitat. Per incidir en aquesta línia i en la preservació del medi ambient, cal analitzar i modificar aspectes de la distribució, com el tipus de material logístic, vehicles, el reciclatge de l'embalatge, l'eficiència energètica. Evidentment per fer-ho es necessitarà una gran inversió i és per aquest motiu que els tots els ajuts que es puguin rebre seran benvinguts. Altres aspectes importants que el sector haurà d'estimular són la formació professional, el màrqueting i les noves tecnologies, així com també les aliances per crear plataformes més potents que permetin abaratir costos.

Municipis: Catalunya.
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.