Marc Danés, president de l'Associació de Majoristes de Fruita i Verdura de MercaGirona

Inici>Notícies >La veu del sector >Marc Danés, president de l'Associació de Majoristes de Fruita i Verdura de MercaGirona
1
 • Quin paper juga la distribució per fer arribar els productes locals al consumidor?

 • 1/02/2011
 • Marc Danés, president de l'Associació de Majoristes de Fruita i Verdura de MercaGirona
 • La feina del distribuïdor és buscar els productors, que envasin els productes i fer-ho arribar als nostres clients que, en el cas de MercaGirona, són establiments de fruites i verdures, mercats municipals i també el sector de l'hostaleria i la restauració.

 • Però s'ha de deixar clar que no som simples intermediaris que ens emportem comissions sinó que treballem conjuntament amb els productors per definir el moment adequat per comercialitzar els seus productes a partir de la demanda del mercat. Els aconsellem que anticipin les seves produccions en la mesura del possible per millorar-ne la venda, un fet que no té perquè repercutir en la qualitat. Venem productes de tots tipus de qualitat que, en el nostre ram, es mesura més per la imatge que no pas pel gust.

   

  La distribució és clau en tots els sectors de Catalunya, i en el nostre cas és bàsica, ja que sense la nostra intermediació el producte no arribaria als comerços i el consumidor no podria comprar allò que vol. Pel que fa a l'augment de la venda directa, no ens ha afectat massa perquè el volum de negoci que aquesta representa és baix i sobretot correspon a productes ecològics que en aquests moments tenen poca presència a les grans superfícies o mercats centrals. El procés d'un producte des de que es cull fins que arriba al consumidor final té uns passos que l'encareixen: quan surt del camp s'ha de triar, arreglar i preparar en caixes, ja que hi ha unes normes molt estrictes, i això incrementa el seu preu un 10-15%; després arriba la nostra feina, la de la venda a l'engròs i transport que fa augmentar-ne el cost un 3%. Però el que realment l'encareix és el botiguer.

   

  Quant a les mesures per contaminar menys, normalment a les empreses de transport es fan grupatges, és a dir, acumulació de productes i comandes en un mateix camió, i quan parles amb els transportistes, aquests ja procuren que s'optimitzin al màxim els viatges. Moltes vegades no hi ha transport o s'ha d'esperar una mica més del previst perquè un camió no s'ha omplert del tot, i és bàsic que viatgi ple. Per tant, en aquest sentit sí que s'intenta contribuir a un model sostenible de desenvolupament.

Municipis: Catalunya.
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.