Casimiro Llorenç, president dels Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM)

Inici>Notícies >La veu del sector >Casimiro Llorenç, president dels Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM)
1
Autor: Fruittoday.com
 • Quin paper juga la distribució per fer arribar els productes locals al consumidor?

 • 1/02/2011
 • Casimiro Llorenç, president dels Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM)
 • Els productes locals es poden trobar també en un mercat central com Mercabarna on els majoristes busquen oferir aliments frescos i de qualitat i des d'on diàriament es distribueix amb rapidesa, un factor clau per fer arribar els aliments de proximitat al consumidor.

 • Un exemple són les cireres ja que quan n'és època es cullen al matí, a la tarda arriben a Mercabarna i l'endemà ja es venen des de primera hora perquè els comerços i la venda al detall les puguin fer arribar al consumidor amb les millors condicions possibles. Quan això es fa ben fet, amb higiene, control de riscos, climatització acurada i amb immediatesa es garanteix la qualitat del producte que podem trobar als mercats de pobles i ciutats en perfecte estat gràcies a una distribució eficient. Si a aquest fet, hi sumem la situació que s'està vivint ara d'una competència molt gran, encara augmenta més la voluntat d'oferir qualitat i valor afegit en el producte.

   

  En el sector alimentari és primordial la distribució, ja que sense ella no podríem tenir la majoria de productes que trobem al mercat. Ara la situació ha canviat respecte un anys enrere perquè el majorista parla amb el client i així pot donar resposta ràpida al que demana. El paper del majorista i distribuïdor és primordial en tots els sectors ja que tothom busca tenir allò que vol en el temps més curt possible i amb qualitat. I malgrat la venda directa ha crescut, no ha afectat massa el sector de la distribució que ho ha sabut compensar amb l'exportació. Els productors que venen directament els seus productes tenen la dificultat que molts clients no poden anar directament a la seva explotació i, per tant, hi ha d'haver algú que ofereixi el producte de manera més fàcil. A més, ara hi ha molta botiga petita i mercats locals que fan que tothom pugui comprar el que vol i quan vol.

   

  La distribució porta implícita unes emissions de gasos que amb el temps s'han anat ajustant i s'ha intentat contaminar menys. El fet de poder agrupar comandes amb camions més grans per evitar desplaçaments i que aquests siguin més curts ha contribuït a construir un model més sostenible. També s'ha de remarcar que la concentració en un mercat central redueix l'impacte ambiental del transport. A més, a qualsevol majorista li arriben camions partits, de diferents comandes, la qual cosa contribueix també a optimitzar els trajectes.

Municipis: Catalunya.
Comentaris rebuts (0)
 • banner vols ser a gastroteca
 • amb distintiu
 • es temporada de
Notícies Gastroteca
No us perdeu cap esdeveniment
Registreu-vos al butlletí
Informeu-vos de les nostres novetats:
Xarxa gastroteca.cat
 • Facebook
 • youtube
 • flickr
 • twitter
Aplicatius mòbils
Aplicatius Mòbils
Una nova forma de connectar-se a gastroteca.cat
Mapa interactiu
 
Trobeu el que busqueu en el nostre mapa.